Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Én skutt og drept i politivold-demo

Video fra stedet viser en mann som løsner flere skudd mot en folkemengde i Kentucky.

STERKE INNTRYKK: En video fra en Facebook-stream viser en mann som skyter mot demonstranter i Kentucky. Video: Facebook/Twitter Vis mer

De demonstrerte mot politivold, og markerte dødsfallet til Breonna Taylor, den 26 år gamle afrikansk-amerikanske kvinnen som ble skutt og drept av politiet i mars.

Så ble demonstrantene i Louisville i delstaten Kentucky selv utsatt for dødelig vold.

Nå er minst en person drept etter at en ikke-identifisert mann løsnet flere skudd mot demonstrantene i Jefferson Square Park lørdag kveld lokal tid, ifølge Washington Post.

Ingen er så langt pågrepet.

Skyter fra fortau

Videoopptak fra hendelsen viser at mannen avfyrer flere enn et dusin skudd mot demonstrantene, som panisk søker dekning.

Også vedkommende som tilfeldigvis filmer hendelsen, søker dekning når skuddene begynner å falle. Videoen fanger hvordan mannen står bredbeint og stille på et fortau, med begge hendene rundt et håndvåpen, og avfyrer våpenet mot folkemengden.

Annen video fra åstedet viser seinere én blødende person liggende på bakken. Det er ikke klart hvorvidt det var den avdøde, eller den andre personen som ble skadet i skytingen.

Vedkommende ble ført til sykehus uten livstruende skader, opplyser politiet i en pressemelding.

Ordføreren: - Tragedie

I en uttalelse gir Louisville-ordføreren Greg Fischer uttrykk for at han føler sorg etter skyteepisoden.

- Det er en tragedie at dette området for fredelig protest er blitt til et åsted, sier ordføreren videre.

Politiet har nå tømt parken for demonstranter for å gjennomføre tekniske undersøkelser på stedet.

- Etterforskerne forsøker å samle så mye informasjon som mulig for å identifisere alle som var involvert i hendelsen, opplyser politiet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!