Én sykepleier på 153 pasienter

- Jeg har opplevd omsorgssvikt, sier Heidi Sjøwall.

DÅRLIG TID: - Jeg føler at jeg ikke får tid til å gi den hjelpen jeg ønsker, sier sykepleier Heidi Sjøwall (47). Her sammen med pasient Aase M. Ski Carlsen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET
DÅRLIG TID: - Jeg føler at jeg ikke får tid til å gi den hjelpen jeg ønsker, sier sykepleier Heidi Sjøwall (47). Her sammen med pasient Aase M. Ski Carlsen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RØYKEN (Dagbladet): - Jeg føler at jeg ikke får tid til å gi den hjelpen jeg ønsker, sier sykepleier Heidi Sjøwall (47).

Hun har jobbet med Bråset boog omsorgssenter i to år. Bråset er et av Norges største bo- og omsorgssentre, med 200 enerom. I dag er det 162 pasienter på sykehjemmet.

- Det er rart at de som trenger det mest, får minst hjelp, sier Sjøwall.

Når natten senker seg og Sjøwall starter nattskiftet er hun den eneste sykepleieren for 153 pasienter, forteller hun.

De ni andre pasientene ligger på avdelingen «C3», som er en lindrende enhet. Der har de også én sykepleier til rådighet. For resten er Sjøwall den eneste sykepleieren.

- Det blir mye løping, og hvis noe skjer, vet jeg ikke hva som skjer på de andre avdelingene, sier Sjøwall.

Hun vil ikke si at hun mister kontrollen, men det er ingen tvil om at bemanningen ikke er tilstrekkelig.

OmsorgssviktDenne situasjonen er ikke unik. Det var i går at Dagbladet kunne avsløre at en ny rapport viser at det er kronisk underbemanning av fagpersonell ved flere norske sykehjem. Det viser stikkprøver, som er utført av analysebyrået Econ på oppdrag av Norsk Sykepleierforbund (NSF).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer