Donald Trump

Én telefon kan stanse ham

USAs forrige president, Donald Trump, fortsetter å hinte om at han vil stille til valg igjen i 2024. Nå hevder han at det nesten bare er én telefon med dårlig nytt fra legen som kan stoppe ham.

VALGKAMP IGJEN: USAs forrige president, Donald Trump, var lørdag i Georgia for å drive valgkamp igjen. Foto: Sean Rayford/Getty Images/AFP
VALGKAMP IGJEN: USAs forrige president, Donald Trump, var lørdag i Georgia for å drive valgkamp igjen. Foto: Sean Rayford/Getty Images/AFP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Lørdag kveld lokal tid var Trump tilbake på et folkemøte i Perry i Georgia. Målet er å bevare kontrollen over det republikanske partiet og sikre støtte rundt noen lokale kandidater, som har støttet ham selv i forsøkene på å få omgjort valgresultatet i 2020 i delstaten.

I et radiointervju med sin egen støttespiller, David Brody hos Real America's Voice, fortsatte han å flørte med ideen om at han vil stille til valg igjen i 2024. Samtidig er han fortsatt nøye med ikke faktisk å si at han vil stille.

- Dårlig nytt

- For å spørre på en annen måte: Kan du komme på noen grunn ikke til å stille til valg? spør Brody.

- Vel, det kan være en telefon med dårlig nytt fra en lege eller noe sånt, ikke sant. Det skjer med folk. Ting skjer gjennom Gud. De skjer. Men du vet, jeg føler meg bra, og jeg hater det som skjer med landet vårt, sier Trump.

VAKSINE-OPPFORDRING: Donald Trumps oppfordring om å ta vaksine ble ikke spesielt godt mottatt, da han snakket på et velgermøte i Alabama i helga. Foto: Marvin Gentry / Reuters / NTB Vis mer

Trump, som nå er 75 år gammel, var den eldste presidenten til å bli tatt i ed i januar 2017. I januar i år ble den rekorden slått av Joe Biden (78)

Georgia er en av delstatene Trump tapte i valget i 2020. Siden har han helt uten dokumentasjon hevdet at det skjedde etter omfattende valgfusk. Han har også forsøkt å presse lokale tillitsvalgte fra sitt eget republikanske parti til å forsøke å omgjøre valget.

Tre kandidater

Lørdag er han tilbake på et av sine typiske folkemøter for å gi sin støtte til tre republikanske kandidater som støtter ham. Én av dem var senatskandidat og tidligere fortballstjerne Herschel Walker. Han ønsker å utfordre en av de demokratiske senatorene, Raphael Warnock, som vant i januar.

I tillegg deltok kongressrepresentant Jody Hice. Hun er Trumps valg til å erstatte delstatsminister Brad Raffensperger.

Raffensberger nektet å gi etter for Trumps press i januar for å «finne» stemmene han trengte for å vinne mot Biden. Hice på sin side protesterte mot sertifiseringen av Biden som president i Georgia, skriver AP.

I tillegg deltar delstatssenator Burt Jones. Han var en tidlig Trump-tilhenger som presset på for å få omgjort Bidens valgseier. Nå ønsker han å stille til valg som viseguvernør.

VURDERER Å STILLE: USAs tidligere president Donald Trump har hintet om å stille til valg igjen i presidentvalget i 2024 tidligere, men nå er han klar i sin tale. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: NTB, FOX News. Vis mer

- Vet han tapte

Raffensperger sier til Washington Examiner at han er «forferdet» over hvordan Trump fortsetter å spre løgner om valgfusk bare for å kunne fortsette å samle inn penger.

- Han kommer til å komme, og han kommer til å si det han kommer til å si. Men innerst inne vet han at han tapte, sier Raffesperger til avisa dagen før Trumps folkemøte.

Han fikk selv drapstrusler da han ikke ga etter for presset fra Trump om å omgjøre valgresultatet.

I et brev til Raffensperger i forrige uke, kom Trump med nye påstander om utstrakt valgfusk i presidentvalget 3. november.

- Det som plager meg, og som virkelig bør plage alle andre, er at vi fortsatt må håndtere feilinformasjon rundt valget ti måneder etter at stemmene ble talt, sier Raffensperger.

Trump er allerede under kriminaletterforskning i Georgia for hvordan han opptrådte etter valget og presset han la på lokale tillitsvalgte. Fredag kom en rapport fra Brookings Institution som konkluderte med at Trump løper en «betydelig risiko» for å bli siktet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer