Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Én terrormistenkt løslatt

Én av de 24 som ble arrestert i tilknytning det planlagte terrorangrepet er løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:)Scotland Yard melder nå et en person, som ble arrestert i forbindelse med det planlagte terroranslaget mot anerikanske og britiske fly, er løslatt.

Britisk politi sier vedkommende er blitt løslatt uten at de har funnet grunn til å ta ut siktelse.

Politiet har ikke identifisert den løslatte, og vil heller ikke si om vedkommende fremdeles er under mistanke. 22 av de arresterte blir holdt tilbake fram til onsdag, slik at politiet kan foreta ytterligere avhør. Den siste av de 24 som først ble arrestert blir sittende i varetekt fram til mandag.

Tidligere i kveld ble det også kjent at italiensk politi har arrestert 40 personer i tilknytning til de angivelige terrorplanene mot Heathrow flyplass i London, melder nyhetsbyrået ANSA. 

Det er ennå uklart om hvorvidt de arresterte er tilknyttet noe terrornettverk.

114 blir utvist
I går og i dag er det foretatt arrestasjoner i Roma, Milan, Venezia, Firenze, Napoli og i andre italienske byer «som en del av en ekstraordinær operasjon som etterfulgte den britiske antiterroroperasjonen», sier den italienske innenriksministeren i en kommentar.

Aksjonene ble utført på «islamske samlingssteder», heter det fra myndighetshold.

28 personer er arresterte for å ha brutt regler om oppholdstillatelse.

SKJERPET VAKTHOLD: Politiet var på vakt på Leonardo Da Vinci-flyplassen i Roma i dag. Foto: Scanoix/EPA
SKJERPET VAKTHOLD: Politiet var på vakt på Leonardo Da Vinci-flyplassen i Roma i dag. Foto: Scanoix/EPA Vis mer

Blant muslimske møteplasser som det ble aksjonert mot var ringesentere, internettkafeer og kontorer for overføring av penger, heter det i uttalelsen. 

Etter politiaksjonene har 114 personer fått utvisningsordre. Det ble også funnet flere «uregelmessigheter» ved de gjennomsøkte møteplassene, opplyser italienske myndigheter.. 

al-Qaida

I morges gikk også agenter fra Italias DIGOS antiterror-politi gjennom 15 hjem hvor de fleste personene var av av pakistansk opprinnelse. Denne aksjonen skal være ledd i en Belgisk etterforskning av mistenkt terrorfinansiering av en militant gruppe med tilknytning al-Qaida, skriver AP.

I denne aksjonen ble det beslaglagt skriftlig dokumentasjon som nå blir undersøkt. Tre personer har fått utvisningsordre fordi de ikke skal ha gyldig oppholdstillatelse.

image: Én terrormistenkt løslatt