N20020828234651.AO

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Nybakk, stortingsrepresentant for Ap:

- Jeg satt i møter og fikk ikke sett programmet. Egentlig har jeg ingen kommentar, men vi trengte ikke dette akkurat nå. Det er det mest uvirkelige jeg har opplevd i Arbeiderpartiet.

Grete Berget, barne- og familieminister i Jaglands regjering:

- Dette er sterk kost. Jeg synes det er vondt å se, men nå håper jeg at det kan bli ro. At Jens får føre skuta videre uten at Thorbjørn sitter der som overdommer og overprøver politikken hans.

Grete Faremo, olje- og energiminister i Jaglands regjering:

- Jeg lurer jo på hva Jagland tenker rundt sitt eget ansvar som leder. Jeg synes programmet demonstrerte en uakseptabel slalåmkjøring inn og ut av det lederansvaret han har hatt disse siste ti årene. Det å ikke lykkes som leder er en ærlig sak - og ikke noe hinder for å være en god politiker. Men Jagland tar et helt uforståelig grep om sin avgang. Jeg synes han gjør det vanskelig for dem som skal følge etter.

Ingunn Yssen, tidligere Ap-statssekretær:

- Det er virkelig oppsiktsvekkende at Jagland gjør dette, han som alltid har påberopt seg å ville partiets beste. For dette er ikke bra for Arbeiderpartiet. Jagland har utspilt sin rolle i Ap, men det er ingen hemmelighet. Han sier det jo selv.

Reiulf Steen, tidligere partileder Ønsker ikke å kommentere utspillet fra Thorbjørn Jagland, Yngve Hågensen og Grete Knudsen. Han nøyer seg bare med en karakteristikk: «Dette er bare trist. Dønn trist.»

Følgende personer sentralt i Arbeiderpartiet ønsket ikke å uttale seg om Thorbjørn Jaglands utspill:

Dag Terje Andersen , landbruksminister i Jaglands regjering, Turid Birkeland , kulturminister i Jaglands regjering, Karl Erik Schjøtt-Pedersen , fiskeriminister i Jaglands regjering, Jørgen Kosmo , forsvarsminister i Jaglands regjering, Gerd- Liv Valla , justisminister i Jaglands regjering, Grete Knudsen , handelsminister i Jaglands regjering, Gro Balas , tidligere leder Europabevegelsen, Bjørn Tore Godal , forsvarsminister i Jaglands regjering, Tor Bremer , fylkesleder Sogn og Fjordane Ap, Gunnar Krogstad , fylkesleder Sør-Trøndelag Ap.