NÅ: - Nye russiske angrep i Syria

Melder BBC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): BBC melder nå at Russland gjennomfører nye angrep nordvest i Syria.

Målet skal ha vært en allianse av syriske opprørsgrupper som holder til i området, ifølge BBC, som viser til den libanesiske TV-kanalen al-Mayadeen.

Russland gjennomførte i går mellom 20 og 30 luftangrep mot mål i Syria, men det er full forvirring rundt hvem som er angrepet og USA frykter at Russland bistår Assad-regimet i sine angrep. Russland avviser dette og har uttalt at målet er terrororganisasjonen IS.

Russerne har uttalt at de har truffet fire IS-mål i gårsdagens angrep. De skal ødelaget et «terrorist-hovedkvarter» ved utsiden av byen Idlib og en kommandostasjon i nærheten av Hama, melder BBC.

TERRORENS OMRÅDER: Dette kartet fra april viser områdene IS holdt da (beige) og områdene de har mistet siden USA startet luftangrepene mot terrorgruppa i august i fjor (oransje). Foto: Det amerikanske forsvarsdepartementet
TERRORENS OMRÅDER: Dette kartet fra april viser områdene IS holdt da (beige) og områdene de har mistet siden USA startet luftangrepene mot terrorgruppa i august i fjor (oransje). Foto: Det amerikanske forsvarsdepartementet Vis mer

Det er for tidlig å snakke om hvorvidt president Vladimir Putin er fornøyd med de russiske flyangrepene i Syria, ifølge hans egen talsmann Dmitrij Peskov, melder NTB.

De russiske angrepene har rammet flere kjente terrororganisasjoner, ifølge Peskov.

- Disse organisasjonene er velkjente, og målene ble valgt i samråd med Syrias væpnede styrker, sier talsmannen dagen etter at Russland startet flyangrepene i Syria.

Angrepene i dag skal angivelig ha skjedd i nærheten av byen Jisr al-Shoughour og i områdene Idlib og Hama lenger sør. Opprørsgruppealliansen som rapporteres å ha vært målet inkluderer gruppene al-Nusra, al-Qaidas grupperings i landet og islamistgruppa Ahrar al-Sham og flere mindre grupperinger, melder BBC. Alle disse er fiender av IS.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram