GODE BUSSER: Vladimir Putin har iverksatt en stor militæroffensiv mot Ukraina etter at hans gamle venn Viktor Janukovitsj ble styrtet. Mediene som er kontrollert av Kreml, har ved hjelp av ledende russiske politikere lansert en full propagandakrig i et forsøk på å sette de nye makthaverne i Kiev i et dårlig lys. Foto: EPA / NTB scanpix
GODE BUSSER: Vladimir Putin har iverksatt en stor militæroffensiv mot Ukraina etter at hans gamle venn Viktor Janukovitsj ble styrtet. Mediene som er kontrollert av Kreml, har ved hjelp av ledende russiske politikere lansert en full propagandakrig i et forsøk på å sette de nye makthaverne i Kiev i et dårlig lys. Foto: EPA / NTB scanpixVis mer

Nå advarer russiske medier om «væpnede banditter», og maner folket til revolusjon

Russland går til mediekrig for å sanke støtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands statlige medier advarer mot væpnede banditter i Ukraina og maner det russiske folk til å stille seg bak en mulig militærintervensjon på Krim.

Mediene som er kontrollert av Kreml, har ved hjelp av ledende russiske politikere lansert en full propagandakrig i et forsøk på å sette de nye makthaverne i Kiev i et dårlig lys.

Håpet er at meldinger om angivelige forbrytelser begått mot den russisktalende befolkningen på Krim-halvøya skal skape sinne i Russland, skriver nyhetsbyrået AFP.

For å styrke mistanker om internasjonal innblanding i protestene som førte til regimeendring i Kiev, sendte fjernsynskanalen Russia 24 søndag det de omtalte som en tilståelse fra en ung russer som sier han fikk betalt av opposisjonen for å være snikskytter.

- Det er leiemordere her. De kommer fra svært ulike land, som USA og Tyskland. De kommer ikledd identiske militæruniformer, hevdet mannen.

Han forteller at han frykter hevn for avsløringene og hevder at protestlederne i Kiev «ganske enkelt tok folk ned i en kjeller og drepte dem».

En av Russia 24s ankere tilføyde at leiemordere nå er på vei til Krim:

- Deres mål er klart nok; å provosere fram en ny krise og rundstjele folket.

Regjeringspartiet Det forente Russland har invitert russere til å marsjere i sentrum av Moskva søndag til støtte for «brorfolket» i Ukraina.

(NTB)