Nå advares studentene mot å returnere hit

- Noen mennesker har misforstått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Hongkong er lei demonstrantene som kjemper for større demokratiske rettigheter og frie valg i Kina for tredje måneden på rad.

Tidligere i dag ble regjeringens hovedkvarter stengt, etter at demonstrantene omringet hovedkvarteret og nektet å følge politiets ordre.

Nå ser det ut som myndighetene har fått nok.

- Tolket som svakhet - Noen mennesker har misforstått, og tolket politiets tålmodighet som svakhet. Jeg ber studentene som har planer om å returnere til okkupasjonsstedet i kveld, om ikke å gjøre det, sier Hongkongs øverste politiske leder, Leung Chun-ying, ifølge Reuters.

Også i går, søndag, kom tusenvis av demonstranter i klinsj med politiet.

Med ropene «åpne veien» bante demonstrantene seg fram til hovedkvarteret, som ligger like inntil Hongkongs forretningsdistrikt med noen av verdens dyreste eiendommer, skrev NTB.

100 000 Aktivistene har siden september demonstrert for større demokratiske rettigheter og frie valg i Hongkong. Den tidligere britiske kolonien har hatt delvis selvstyre siden den ble tilbakeført til Kina i 1997, skriver NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer