Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå advares studentene mot å returnere hit

- Noen mennesker har misforstått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
BRÅK: Slik ser det ut ved regjeringskvartalet i Hongkong, mandag morgen. Politiet har tatt ibruk pepperspray og batonger. Det er tre måneder siden uroen startet. AFP PHOTO / DALE de la REY / NTB Scanpix
BRÅK: Slik ser det ut ved regjeringskvartalet i Hongkong, mandag morgen. Politiet har tatt ibruk pepperspray og batonger. Det er tre måneder siden uroen startet. AFP PHOTO / DALE de la REY / NTB Scanpix
I GÅR: Søndag kveld, og uroen pågikk fortsatt, etter at studentene fikk regjeringsbygget stengt etter å ha samlet seg rundt det. Foto: AFP PHOTO / DALE de la REY / NTB Scanpix

(Dagbladet): Politiet i Hongkong er lei demonstrantene som kjemper for større demokratiske rettigheter og frie valg i Kina for tredje måneden på rad.

Tidligere i dag ble regjeringens hovedkvarter stengt, etter at demonstrantene omringet hovedkvarteret og nektet å følge politiets ordre.

Nå ser det ut som myndighetene har fått nok.

- Tolket som svakhet - Noen mennesker har misforstått, og tolket politiets tålmodighet som svakhet. Jeg ber studentene som har planer om å returnere til okkupasjonsstedet i kveld, om ikke å gjøre det, sier Hongkongs øverste politiske leder, Leung Chun-ying, ifølge Reuters.

Også i går, søndag, kom tusenvis av demonstranter i klinsj med politiet.

Med ropene «åpne veien» bante demonstrantene seg fram til hovedkvarteret, som ligger like inntil Hongkongs forretningsdistrikt med noen av verdens dyreste eiendommer, skrev NTB.

100 000 Aktivistene har siden september demonstrert for større demokratiske rettigheter og frie valg i Hongkong. Den tidligere britiske kolonien har hatt delvis selvstyre siden den ble tilbakeført til Kina i 1997, skriver NTB.

Demokratibevegelsen blir ansett som en av de største truslene mot det kinesiske kommunistpartiet siden studentprotestene på Den himmelske freds plass i 1989. Så mange som 100.000 har deltatt i protestene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media