Nå angrer FpU-erne

Kameratene Rudi Ripnes og Oscar Hauge tok Bodø FpU til nye høyder, men ser nå at kostymet de valgte på retrofest var svært uheldig.

FLAUE: Rudi Ripnes og Oscar Hauge angrer på hvordan de framsto på retrofest. De har nylig gått av som henholdsvis formann og nestformann i Bodø FpU. Foto: Privat via Bodø Nu
FLAUE: Rudi Ripnes og Oscar Hauge angrer på hvordan de framsto på retrofest. De har nylig gått av som henholdsvis formann og nestformann i Bodø FpU. Foto: Privat via Bodø Nu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var til et avskjedsintervju i Bodø Nu at FpU-formann Rudi Ripnes sendte inn et bilde av seg selv og nestformann Oscar Hauge.

Ripnes sendte inn et bilde av fra de var på retrofest for en måneds tid siden, og det har i dag vakt oppsikt på sosiale medier.

Gutta står nemlig foran Riksvåpenet iført noe som likner svært mye på naziuniformer, brune jakker og brune skjorter.

- Flau

Bodø Nu endret bildet etter at Ripnes skjønte hvordan det så ut på trykk, opplyser nyhetsredaktør Sondre Skjelvik i Bodø Nu til Dagbladet.

- Jeg ser koblingen når folk sier det, men det var absolutt ikke ment slik. Nå er jeg rett og slett flau, sier Rudi Ripnes til Dagbladet.

Ripnes er på jobb der han skifter dekk. Ved siden av står Oscar Hauge, som også er kollega.

- Hvordan endte dere med å kle dere ut på den måten?

- Vi går alltid likt kledd og så gikk vi på Dressmann. Der sto det mellom multegrønne eller disse brune jakkene, men de hadde bare én igjen av de grønne jakkene. Så da ble det de brune. Jeg kan ikke få presisert nok at det er en total krasj. Det ligger overhodet ingen politiske motiv bak, sier en flau Rudi Ripnes.

«Konsekvent liberalist»

Ripnes omtaler seg som en konsekvent liberalist og er blant annet for fri innvandring, for virkelig å understreke hvor fjernt han står fra nazistenes ideologi.

Han innrømmer likevel at en liten tanke gikk gjennom hodet før festen, at det kunne gi nazistiske assosiasjoner.

- Jeg så det kunne være nazistisk, men tenkte at det er mer disse svarte skinnfrakkene og sånn, sier Ripnes.

Ripnes og Hauge har vært lederduo i Bodø FpU i ett år og firedoblet antall medlemmer til rundt 100.

- Ungdommelig dumskap

Festen var hjemme hos Oskar Hauge, og det var faren hans som var fotograf.

- Det var mange gamle skjorter og dresser på den festen, sier Hauge, som forteller at han virkelig har fått høre det i løpet av dagen.

Nå håper Rudi Ripnes at folk ikke skal misforstå bildet som spres på sosiale medier.

- Dette var overhodet ikke gjennomtenkt og et uttrykk for ungdommelig dumskap. Jeg visste ikke at det var sånn her jeg skulle bli kjendis, sier Ripnes.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer