Nå angrer han

21-åringen banket opp en psykisk utviklingshemmet, forsvarsløs kvinne. Han vil ikke forklare hvorfor han gjorde det, men nå angrer han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mannen er siktet for alvorlig legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, sier politiinspektør Ingrid Thorsen til NTB.

Hun vil be om fire ukers varetektsfengsling under fengslingsmøtet i forhørsretten i Kristiansand mandag ettermiddag.

21-åringen tilsto mishandling søndag kveld, etter først å ha blitt avhørt som vitne og deretter som siktet lørdag.

- Det var summen av opplysningene i saken som gjorde at vi endret mannens status fra vitne til siktet, sier Thorsen.

Beklager og angrer

21-åringens forsvarer, advokat Ben Fegran, snakket med sin klient søndag.

- Han erkjenner å ha begått vold mot damen. Han beklager det han har gjort, og han angrer, sier Fegran til NTB.

- Min klient har forklart seg om hendelsesforløpet og han har gitt en begrunnelse. Men jeg vil ikke kommentere dette ytterligere nå, sier Ben Fegran.

- Det er ikke aktuelt å gå ut med siktedes versjon så lenge vi ikke har kvinnens versjon. Hun må i hvert fall få anledning til å huske, uten å bli påvirket av det hun kan få med seg fra mediene, sier lensmannsfullmektig Arne Sundvoll ved Vennesla lensmannskontor til NTB.

Husker ikke

Den 37 år gamle kvinnen ble funnet av en turgåer bak idrettshallen i Vennesla ved 2-tiden natt til lørdag. Hun er alvorlig skadd, og husker fortsatt ikke noe fra tidsrommet før eller under mishandlingen.

- Via medarbeidere i helseetaten har vi fått vite at hun ikke husker eller ikke kan gjøre rede for noe fra natten. Derfor er det ikke aktuelt verken å ta en samtale eller gjennomføre noe dommeravhør med henne ennå, sier lensmannsfullmektig Sundvoll.

21-åringen er kjent av politiet fra tidligere, men ikke fra lignende saker. Etter det NTB forstår, dreier det seg blant annet om narkotikasaker. Han er tidligere straffedømt.

(NTB)