Nå angriper de Visa

Dette er hackerne bak «Operation Payback».

OPERATION PAYBACK:  Den løst sammensatte gruppa kaller seg Anonymous. Her poserer noen av dem med Guy Fawkes-masker i 2008, da gruppa sto bak en angrep mot Scientologikirken. . Foto: Wikimedia Commons
OPERATION PAYBACK: Den løst sammensatte gruppa kaller seg Anonymous. Her poserer noen av dem med Guy Fawkes-masker i 2008, da gruppa sto bak en angrep mot Scientologikirken. . Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): MasterCard, PayPal og den sveitsiske banken PostFinance har alle stanset pengeoverføringer til Wikileaks.

I dag har nettsidene deres en etter en blitt utsatt for massive DDos-angrep som kneler nettjenester ved å utsette dem for så mye datatrafikk at de ikke klarer å serve den reelle trafikken.

Det samme har nettsiden til den svenske påtalemyndigheten, som startet rettsprosessen mot Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange.

Nå står angivelig Visa for tur. «Vi angriper www.visa.com om en time! Gjør våpnene deres klare» twitres det i kveld.

Siste: I samme sekund som hackerne angrep gikk Visa.com ned.

«Anonymous» De koordinerte angrepene har fått navnet «Operation Payback». Bak dem står en gruppe som kaller seg Anonymous -  anonym på norsk, eller bare «anon».

De er fra tidligere kjent for angrep på scientologikirken, amerikanske plateselskaper og motstandere mot piratvirksomhet som The Pirate Bay. Nå har de engasjert seg i internettkrigføring for Wikileaks.

Gruppen består av rundt 1000 løst sammenknyttede personer, forteller et 22 år gamle Anonymous-talsmann til den britiske avisen The Guardian i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer