Nå angripes turistkontoret til Dubai på Facebook

Avskymeldingene strømmer inn på Facebook-siden til turistkontoret i Dubai.

MASSIVT ENGASJEMENT: Et stort antall nordmenn har skrevet inn avskymeldinger om Dubai på Facebook-siden til byens turistkontor.
Foto: Lise Åserud / Scanpix /Faksimile: Facebook
MASSIVT ENGASJEMENT: Et stort antall nordmenn har skrevet inn avskymeldinger om Dubai på Facebook-siden til byens turistkontor. Foto: Lise Åserud / Scanpix /Faksimile: FacebookVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld startet musikkstudent Inger-Marie Schjønberg en Facebookgruppe under tittelen «Release Marte Deborah Dalelv». Den har nå oppnådd nesten 3000 medlemmer.

- Jeg ville bare vise omtanke og støtte for Marte Deborah Dalelv og hennes familie, sier Inger-Marie Schjønberg.

En engasjert Facebook-skribent har nå tatt seg friheten til å redigere om informasjonen om selskapet THE One Total Home Experience i nettleksikonet Wikipedia. Det er selskapet som sparket Marte Deborah Dalelv med påstand om at hun hadde utvist en ufin oppførsel i strid med selskapets regler.

Nytt i Wikipedia Et nytt avsnitt er lagt inn om selskapet i Wikipedia. Der kan man nå lese om saken til Marte Deborah Dalelv, som i mars i år anmeldte en kollega for voldtekt. Det står videre at saken har opprørt det norske folk og at utenriksminister Espen Barth Eide uttaler at en arbeidsgiver må stå opp for sine ansatte.

Marte Deborah Dalelv har også fått sin egen side i Wikipedia. Der står saken hennes omtalt fra begynnelsen med en firmatur fra Qatar til Dubai da voldtekten skal ha skjedd, og fram til status for saken i dag.

En av de som har engasjert seg i Facebook-gruppen til Inge-Marie Schjønberg har anbefalt andre å skrive høflige meldinger på Facebooksiden til turistkontoret i Dubai. Nå kan man se på denne siden at et stort antall nordmenn har fulgt oppfordringen, men alle har slett ikke en høflig tone i sine meldinger.

- Boikott En nordmann oppfordrer til boikott mot Dubai.
En norsk kvinne skriver: «Dubai does not seem like a safe travel destination for Norwegian women. Let Marte leave!!!»
En norsk mann skriver: «Is rape leagel in this contry ? pleas if thats right ,dont come to norway ,we dont need rapers.»
Enda en person med norsk navn skriver:«Don't travel to this country. They imprison the victims of rape. Have you no shame? Where is your humanity?»
Enda en: «Dubai just lost the beauty, can't belive it.»

Fjernet facebookside Selskapet Al Mana Interiors og møbelkjeden The One Total Home Experience har også vært på Facebook under navnet THE-One-Planet. Her har flere nordmenn skrevet inn sine kritiske meninger om hvordan de har behandlet den norske kvinnen. De ga henne sparken etter at hun hadde anmeldt kollegaen for voldtekt. Tidligere i dag ble hele firmasiden på Facebook sperret
for Norge, Sverige og Danmark. Det skal etter det Dagbladet forstår ha skjedd etter massive angrep fra spesielt Norge.

FÅR STØTTE:
Marte Deborah Dalelv (24) får massiv støtte på Facebook.
Foto: Privat / NTB scanpix
FÅR STØTTE: Marte Deborah Dalelv (24) får massiv støtte på Facebook. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

Saken om Marte Deborah Dalelv har skapt enormt engasjement i Norge, men den er også blitt omtalt i mange internasjonale media. Hun ble tirsdag dømt til 16 måneder i fengsel for å ha drukket alkohol, hatt sex utenfor ekteskapet og etter politiets mening også har avgitt falsk forklaring. Straffeforfølgingen av henne kom etter at hun anmeldte en mannlig kollega for voldtekt.

- Jeg setter stor pris på all støtten jeg har fått fra kjente og ukjente. Det hjelper meg til å kjempe videre, sier Marte Deborah Dalelv (24) til Dagbladet.