Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NÅ: Ap behandler ikke bekymringsmeldingen videre

Ap kommer ikke til å foreta seg noe mer med bekymringsmeldingen mot Trond Giske etter videoen som ble lagt ut.

SAKEN LEGGES BORT: Arbeiderpartiet kommer ikke til å følge opp bekymringsmeldingen som endte med å koste Trond Giske viktige verv i partiet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
SAKEN LEGGES BORT: Arbeiderpartiet kommer ikke til å følge opp bekymringsmeldingen som endte med å koste Trond Giske viktige verv i partiet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer

Arbeiderpartiet henlegger bekymringsmeldingen mot Trond Giske som partiet mottok onsdag.

Det bekrefter partisekretær Kjersti Stenseng overfor Dagbladet.

- Videoens innhold er belyst og de som er avbildet har selv uttalt seg om bakgrunn og innhold. Sandlis henvendelse til partikontoret vil ikke få noe mer formell behandling. Jeg viser ellers til den konklusjonen valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti har trukket i dag, sier hun.

Fagforbundet

Stenseng sier hun fikk bekymringsmeldingen fra Knut Sandli i Fagforbundet onsdag kveld. Som Dagbladet avslørte tidligere i dag, var Terje Ferstad fra Fagforbundet også involvert i saken. Han sendte en SMS til valgkomiteens leder som Giske opplevde som en trussel.

Stenseng sier hun kontaktet Sandli torsdag for å diskutere bekymringsmeldinga.

- Knut Sandli har selv gjengitt innholdet i denne e-posten til media. Jeg tok kontakt med Sandli torsdag morgen og stilte han noen spørsmål, samt refererte til våre retningslinjer for håndtering av saker og ulike henvendelser.

Støres tvil

Jonas Gahr Støre sår i dag også tvil om Giskes politiske framtid på toppnivå.

- Kan Giske få andre sentrale politiske verv i framtida?

- Ikke som jeg ser for meg. Tillit er noe man må bygge over tid. Det som har skjedd her har ikke styrket det, svarer Støre.

Partilederen gir uttrykk for stor frustrasjon for at en ny sak med Trond Giske krever tid og oppmerksomhet for partiet.

FIKK SMS: Jorodd Asphjell, lederen for valgkomiteen i Trøndelag Ap, fikk Giske-videoen på SMS under møte i valgkomiteen. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Forlanger VG-unnskyldning

I går kveld sprakk nyheten om en kort video av Trond Giske på bar i Oslo.

Trond Giske angrer på at han sa ja til å være med på videoen som har utløst en ny bekymringsmelding mot ham, men mener saken har blitt fremstilt helt feilaktig i pressen.

- VGs sak tegner det stikk motsatte bildet av hva som var virkeligheten. Ikke var det noen person som hadde opplevd å bli behandlet ugreit, og videoen viste heller ikke dette, skriver Giske på Facebook fredag morgen.

VG har bare sitert kvinnen på videoen i én kort setning:

- Vi danset og hadde det hyggelig, så ble det litt mye, så jeg og venninnen min dro derfra, fortalte kvinnen angivelig til VG.

Torsdag kveld kom kvinnen med utsagn som gikk i motsatt retning fra det VG hadde sitert henne på.

«Det var ikke noe mer enn en dans. Det var vi som tok kontakt med han, ikke omvendt. Det var ikke noe annet enn hyggelig tone. Vi opplevde det som uproblematisk og greit, og han gikk vel fra utestedet før vi gjorde», sa kvinnen til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling