Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NÅ: Ap pauser valgkampen

Trøndelag Ap nedtoner valgkampen til over helga. Hele partiet får beskjed om å stoppe opp i dag.

SE TV: Slik beskriver Jonas Gahr Støre tapet av partikollega og ordfører i Malvik komunne, Ingrid Aune. Reporter: Jon Even Andersen. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Dagbladet får bekreftet fra Arbeiderpartiet at partiet sentralt pauser all valgkamp i dag som følge av Ingrid Aunes bortgang. Partiledelsen har blant annet meldt avbud fra radiodebatter i ettermiddag.

- Vi driver ikke aktiv valgkamp nå, og vi fokuserer på å stille opp for partivenner i dag. I helga blir det en nedtonet tilstedeværelse fra vår side, sier Ingvild Kjerkol (Ap) til Dagbladet.

Aune (33) var ordfører i Malvik, og omtalt som en lysende stjerne i partiet. Jonas Gahr Støre, Kjersti Stenseng, Espen Barth Eide og Jens Stoltenberg har alle gitt uttrykk for sin sorg i dag.

Aune mistet livet i en båtulykke natt til torsdag sammen med Eivind Olav Evensen (43). Aune hadde en rekke verv i AUF og Arbeiderpartiet, og jobbet tett Espen Barth Eide i den rødgrønne regjeringen.

Trøndelag Ap nedtoner nå all valgkamp til i alle fall over helga, får Dagbladet bekreftet.

SE TV: Torsdag døde ordfører i Malvik kommune, Ingrid Aune, i en båtulykke. Hun beskrives av Dagbladets kommentator Andreas Økland som «gullstandarden på en Ap-politiker». Video: Emilie Rydning Vis mer

Rådmann i Malvik, Carl-Jakob Midttun, forteller Dagbladet at Aunes bortgang vil kunne få implikasjoner for valget i Malvik kommune. Valgdirektoratet vil bli kontaktet for å håndterer situasjonen. Aune sto til gjenvalg som ordfører i kommunen.

- Vi blir nødt til å ta ting litt etterhvert, og kommer til å behøve bistand fra Fylkesmannen og Valgdirektoratet i tida som kommer. Vi står jo framfor et kommunevalg som gjør denne saken enda vanskeligere. Men i dag er våre tanker hos Ingrids nærmeste, sier rådmannen til Dagbladet.

Det ble satt krisestab i bygda i dag og i morgen blir en kondolanseprotokoll lagt fram for offentligheten. Midttun er klar på at situasjonen Malvik kommune står i nå er svært vanskelig å håndtere.

- Varaordfører Sveina har tatt over rollen som ordfører. Dette er en dypt tragisk hendelse, et enormt tap for Malvik kommune, sier Midttun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling