NÅ: Ap pauser valgkampen

Trøndelag Ap nedtoner valgkampen til over helga. Hele partiet får beskjed om å stoppe opp i dag.

SE TV: Slik beskriver Jonas Gahr Støre tapet av partikollega og ordfører i Malvik komunne, Ingrid Aune. Reporter: Jon Even Andersen. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet får bekreftet fra Arbeiderpartiet at partiet sentralt pauser all valgkamp i dag som følge av Ingrid Aunes bortgang. Partiledelsen har blant annet meldt avbud fra radiodebatter i ettermiddag.

- Vi driver ikke aktiv valgkamp nå, og vi fokuserer på å stille opp for partivenner i dag. I helga blir det en nedtonet tilstedeværelse fra vår side, sier Ingvild Kjerkol (Ap) til Dagbladet.

Aune (33) var ordfører i Malvik, og omtalt som en lysende stjerne i partiet. Jonas Gahr Støre, Kjersti Stenseng, Espen Barth Eide og Jens Stoltenberg har alle gitt uttrykk for sin sorg i dag.

Aune mistet livet i en båtulykke natt til torsdag sammen med Eivind Olav Evensen (43). Aune hadde en rekke verv i AUF og Arbeiderpartiet, og jobbet tett Espen Barth Eide i den rødgrønne regjeringen.

Trøndelag Ap nedtoner nå all valgkamp til i alle fall over helga, får Dagbladet bekreftet.

SE TV: Torsdag døde ordfører i Malvik kommune, Ingrid Aune, i en båtulykke. Hun beskrives av Dagbladets kommentator Andreas Økland som «gullstandarden på en Ap-politiker». Video: Emilie Rydning Vis mer

Rådmann i Malvik, Carl-Jakob Midttun, forteller Dagbladet at Aunes bortgang vil kunne få implikasjoner for valget i Malvik kommune. Valgdirektoratet vil bli kontaktet for å håndterer situasjonen. Aune sto til gjenvalg som ordfører i kommunen.

- Vi blir nødt til å ta ting litt etterhvert, og kommer til å behøve bistand fra Fylkesmannen og Valgdirektoratet i tida som kommer. Vi står jo framfor et kommunevalg som gjør denne saken enda vanskeligere. Men i dag er våre tanker hos Ingrids nærmeste, sier rådmannen til Dagbladet.

Det ble satt krisestab i bygda i dag og i morgen blir en kondolanseprotokoll lagt fram for offentligheten. Midttun er klar på at situasjonen Malvik kommune står i nå er svært vanskelig å håndtere.

- Varaordfører Sveina har tatt over rollen som ordfører. Dette er en dypt tragisk hendelse, et enormt tap for Malvik kommune, sier Midttun.

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer