NÅ: Ap-topp trekker seg fra alle verv

Hege Liadal innrømmer feil på reiseregninger. Jonas Gahr Støre sier saken er alvorlig, og at omfanget foreløpig er ukjent.

MIDLERTIDIG: Hege Haukeland Liadal, til høyre i bildet, trekker seg midlertidig som nestleder i Rogaland Ap. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
MIDLERTIDIG: Hege Haukeland Liadal, til høyre i bildet, trekker seg midlertidig som nestleder i Rogaland Ap. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Stortingsrepresentant Hege Liadal trekker seg midlertidig som nestleder i Rogaland Ap. Det skriver hun selv på Facebook onsdag morgen.

Tirsdag kveld avslørte Aftenposten at Liadal har krevd tusenvis av kroner fra Stortinget for reiser som aldri fant sted.

Dagbladet er kjent med at saken kom overraskende på Jonas Gahr Støre og resten av partiledelsen i går.

Liadal innrømmet allerede i går kveld at hun har gjort feil.

Ukjent omfang

Jonas Gahr Støre sier han støtter Liadals avgjørelse om å trekke seg.

- Det er riktig av Hege Liadal å trekke seg midlertidig fra vervene sine inntil saken om reiseregningene er avklart. Brudd på Stortingets regelverk er alvorlig, uansett om det er rot eller bevisste handlinger. Derfor er det ryddig at Hege beklager og sier at hun skal bidra til å oppklare denne saken, sier Støre i en uttalelse til Dagbladet.

- Vi har foreløpig ikke oversikt over omfang og detaljer, og det er viktig at Stortinget går grundig gjennom dette slik at alle fakta kommer på bordet, og vurderer videre oppfølging, legger Ap-lederen til.

60 000 kroner

Liadal, som er tidligere kulturpolitiske talspersonen for Ap, leverte reiseregninger for en halv million kroner til Stortinget i perioden januar 2017 til oktober 2018.

Reiseregninger for over 60 000 kroner skal ha blitt levert inn mens Liadal har befunnet seg et annet sted enn oppgitt. Disse beskrives som fiktive reiseregninger som Liadal ikke har dekning for.

«Jeg har jobbet med Stortingets regnskapskontor, og vil fortsette å ha dialog med Stortingets administrasjon og partiet for å oppklare det som har skjedd. Igjen er det viktig for meg å understreke at jeg er veldig lei meg for dette, og at jeg vil betale tilbake der jeg har gjort feil med reiseregningene», skriver Liadal på Facebook i morges.

Dagbladet har vært i kontakt med Liadal onsdag morgen uten å få svar.

Beyoncé

I et tilfelle hvor Haukeland Liadal oppga å besøke Odda og Tyssedal i jobbsammenheng, viste et bilde hun la ut på Facebook at hun befant seg hjemme i Haugesund.

Kjøreturen som aldri fant sted fikk hun refundert over 3000 kroner i kjøregodtgjørelse og diett fra Stortinget.

Ved et annet tilfelle oppgir hun ifølge avisa å ha hatt medievakt for partiet i Oslo, og krever refusjon for en pendlerreise fra Haugesund til Oslo. I realiteten var hun på Beyoncé-konsert i København.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer