ÅPNES: Faren til den 42 år gamle drapssiktede kvinnen ble funnet død i 2002. Nå åpens graven hans åpnes. Foto: Sondre Steen Holvik
ÅPNES: Faren til den 42 år gamle drapssiktede kvinnen ble funnet død i 2002. Nå åpens graven hans åpnes. Foto: Sondre Steen HolvikVis mer

Dødsgåtene i Kristiansand:

Nå åpner politiet 15 år gammel grav

Politiet skal undersøke levninger fra 2002 som kan gi svar på dødsgåten.

(Dagbladet): I september ble en 42 år gammel kvinne fra Kristiansand siktet for å ha drept sin far i 2002 og sin tidligere samboer i 2014.

Faren ble aldri obdusert da han ble funnet død i 2002 og dødsfallet ble den gang ikke ansett som mistenkelig.

åpner politiet graven til mannen de mener ble drept av sin datter i 2002, i håp om å finne svar i saken hvor en kvinne er siktet for dobbeltdrap.

POLITIET: Politiet arbeider på gravplassen. Foto: Sondre Steen Holvik
POLITIET: Politiet arbeider på gravplassen. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer

Politiet i Agder opplyser at det i forbindelse med åpning av gravstedet vil bli innført luftromsrestriksjoner over Randesund kirke.

Politiet snudde

I høst gikk politiet ut og sa at de ikke kom til å åpne graven til mannen. Nå har de snudd og etterforskere åpner den 15 år gamle graven.

- Politiet har tidligere uttalt at dette neppe er aktuelt, men etter nye undersøkelser i fagmiljøer har politiet nå besluttet å grave opp levningene, uttalte påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt i pressemeldingen da det ble kjent at de skulle åpne graven.

Funnet død på hotell

Den siktete kvinnens tidligere samboer ble funnet død på et hotellrom i Dronningens gate i Kristiansand i 2014. Nesten tre og et halvt år seinere kunne politiet opplyse at de hadde siktet kvinnen for å ha forgiftet mannen.

Underveis i etterforskningen begynte politiet også å se nærmere på dødsfallet til kvinnens far for 15 år siden.

Vil ikke forklare seg

Faren var 52 år gammel da han ble funnet død i sin bolig i Kristiansand 27. mars 2002. Til slutt mente politiet at de hadde nok beviser til å sikte kvinnen for også å ha drept faren.

SPERRET AV: Politiet har sperret av et område i forbindelse med åpningen av graven. Foto: Sondre Steen Holvik
SPERRET AV: Politiet har sperret av et område i forbindelse med åpningen av graven. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer

Kvinnen nekter straffskyld i saken. Hun har ikke ønsket å forklare seg for politiet i etterkant av siktelsen.

Den 42 år gamle kvinnens forsvarer, Olav Sylte, mener åpningen av graven er et tegn på at politiet mangler bevis i saken.

- Dette viser at politiet ikke har tilstrekkelig med bevis for at det er et drap. Siktede er glad for dette og tenker at det er en mulighet for å bli renvasket, har Sylte tidligere uttalt til Dagbladet.

Saken oppdateres.