Dødsgåtene i Kristiansand:

Nå åpner politiet 15 år gammel grav

Politiet skal undersøke levninger fra 2002 som kan gi svar på dødsgåten.

ÅPNES: Faren til den 42 år gamle drapssiktede kvinnen ble funnet død i 2002. Nå åpens graven hans åpnes. Foto: Sondre Steen Holvik
ÅPNES: Faren til den 42 år gamle drapssiktede kvinnen ble funnet død i 2002. Nå åpens graven hans åpnes. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I september ble en 42 år gammel kvinne fra Kristiansand siktet for å ha drept sin far i 2002 og sin tidligere samboer i 2014.

Faren ble aldri obdusert da han ble funnet død i 2002 og dødsfallet ble den gang ikke ansett som mistenkelig.

åpner politiet graven til mannen de mener ble drept av sin datter i 2002, i håp om å finne svar i saken hvor en kvinne er siktet for dobbeltdrap.

POLITIET: Politiet arbeider på gravplassen. Foto: Sondre Steen Holvik
POLITIET: Politiet arbeider på gravplassen. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer

Politiet i Agder opplyser at det i forbindelse med åpning av gravstedet vil bli innført luftromsrestriksjoner over Randesund kirke.

Politiet snudde

I høst gikk politiet ut og sa at de ikke kom til å åpne graven til mannen. Nå har de snudd og etterforskere åpner den 15 år gamle graven.

- Politiet har tidligere uttalt at dette neppe er aktuelt, men etter nye undersøkelser i fagmiljøer har politiet nå besluttet å grave opp levningene, uttalte påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt i pressemeldingen da det ble kjent at de skulle åpne graven.

Funnet død på hotell

Den siktete kvinnens tidligere samboer ble funnet død på et hotellrom i Dronningens gate i Kristiansand i 2014. Nesten tre og et halvt år seinere kunne politiet opplyse at de hadde siktet kvinnen for å ha forgiftet mannen.

Underveis i etterforskningen begynte politiet også å se nærmere på dødsfallet til kvinnens far for 15 år siden.

Vil ikke forklare seg

Faren var 52 år gammel da han ble funnet død i sin bolig i Kristiansand 27. mars 2002. Til slutt mente politiet at de hadde nok beviser til å sikte kvinnen for også å ha drept faren.

SPERRET AV: Politiet har sperret av et område i forbindelse med åpningen av graven. Foto: Sondre Steen Holvik
SPERRET AV: Politiet har sperret av et område i forbindelse med åpningen av graven. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer

Kvinnen nekter straffskyld i saken. Hun har ikke ønsket å forklare seg for politiet i etterkant av siktelsen.

Den 42 år gamle kvinnens forsvarer, Olav Sylte, mener åpningen av graven er et tegn på at politiet mangler bevis i saken.

- Dette viser at politiet ikke har tilstrekkelig med bevis for at det er et drap. Siktede er glad for dette og tenker at det er en mulighet for å bli renvasket, har Sylte tidligere uttalt til Dagbladet.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer