KJØRT TIL AVHØR I DAG: Her ankommer Anders Behring Breivik Politihuset, for nye avhør. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KJØRT TIL AVHØR I DAG: Her ankommer Anders Behring Breivik Politihuset, for nye avhør. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Nå avhøres Breivik om rekonstruksjonen på Utøya

Politiet skjulte massemorderen da han ble fraktet til politihuset i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den terrorsiktede 32-åringen ble ved 1030-tida i formiddag kjørt fra Ila forvarings- og sikringsanstalt til politihuset på Grønland i Oslo.

Ifølge Dagbladets opplysninger er tema for dagens avhør gjennomgang av Breivik omfattende forklaring på Utøya lørdag for to uker siden.

Der gikk han i detalj igjennom hvordan han skjøt og drepte 69 mennesker.

Anker ikke Anders Behring Breivik er hittil blitt avhørt i omtrent 60 timer. Avhørene har til nå stort sett handlet om utførelsen av terrorhandlingene og bevegelsene hans den dagen. Han har ikke villet snakke om sin fortid - ei heller etter at politiet intensiverte tonen i avhørene.

Breivik sitter fortsatt i isolasjon på avdeling med «særlig høyt sikkerhetsnivå» i Ila fengsel og forvaringsanstalt. Den er plassert i sørblokken i fengselet, avdeling G.

- Etter forholdene har han det ok. Vi har snakket litt om soningsforholdene, og er også blitt enige om at vi ikke anker kjennelsen om isolasjon, sa advokat Geir Lippestad til Dagbladet på torsdag.

Nytt prestemøte Oslo tingrett kom forrige uke fram til at Breivik skal sitte ytterligere fire uker i isolasjon.

I starten ville ikke Breivik møte fengselspresten, men han har nå bedt om å få møte ham for andre gang, ifølge Lippestad. Breivik har fått tilgang til en PC. Den står på en annen celle, som 32-åringen kan gå til.

Der får han være to til fire timer. På den skriver han dagbok.

- Han har noen tv-serier han kan se på og noen bøker, har politiadvokat Christian Hatlo sagt til Dagbladet.

Filmene skal ifølge advokat Lippestad være vanlige familiefilmer.