SØRGER: Elever og familie står sammen i sorgen utenfor Albertville Realschule i Winnenden i kveld. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
SØRGER: Elever og familie står sammen i sorgen utenfor Albertville Realschule i Winnenden i kveld. Foto: Øistein Norum Monsen/DagbladetVis mer

Nå bærer de ut de døde

Etter skolemassakren i Winnenden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WINNENDEN/OSLO (Dagbladet.no): I dag morges skjøt og drepte Tim Kretchmer (17) ni elever og tre lærere på realskolen i Winnenden.

Nå i kveld bæres de døde ut av skolen. De drepte elevene gikk i 9. og 10. klasse på Albertville-Realschule . Flertallet var tenåringsjenter.

I mellomtiden har de sørgende flokket seg rundt skolen. De har lagt igjen blomster, hilsener og flere kosedyr til minne om de drepte. Ungdommene holder hender og prøver å trøste hverandre i sorgen.

Hundrevis av røde lys har blitt tent utenfor skolen i kveld.

TENTE LYS: De sørgende har tent lys til minne om de døde. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
TENTE LYS: De sørgende har tent lys til minne om de døde. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

Men det store spørsmålet, hvorfor Tim Kretchmer åpnet i ild i klasserommene i den gamle skolen sin, står fremdeles ubesvart. Ingen har så langt kunnet si noe om motivet.

Det er også et stort presseoppbud til stede.

Det er foreløpig uklart hva som skjedde med Kretchmer, da politiet til slutt innhentet ham på parkeringsplassen ved Supermarkt-Areal. Da hadde han drept ytterligere tre mennesker.

TIM KRETCHMER: Her på et bilde fra 2004, da han vant en bordtennisturnering. I dag tidlig åpnet han ild med farens våpen på realskolen i Winnenden. Foto: Tischtennis Bezirk Ludwigsburg
TIM KRETCHMER: Her på et bilde fra 2004, da han vant en bordtennisturnering. I dag tidlig åpnet han ild med farens våpen på realskolen i Winnenden. Foto: Tischtennis Bezirk Ludwigsburg Vis mer

Ifølge Deutche Welle ble han skutt og drept av politiet. AP og Bild.de opplyser derimot at 17-åringen tok sitt eget liv etter en skuddveksling med politiet.

Automatpistolen han brukte under skytedramaet, en 9mm Beretta halvautomatisk pistol, hadde han stjålet fra foreldrenes soverom, sammen med over 100 patroner, skriver tyske medier.

Det er planlagt en gudstjeneste for de etterlatte i kveld.

Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

Dagbladet.no kommer med mer

Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer