Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå begraves 13-åringen som ble funnet død nyttårsaften

- Familiens og de nærmeste vennenes personlige farvel.

DØDE PÅ NYTTÅRSAFTEN:  13-åringen døde på nyttårsaften etter å ha slitt med spiseforstyrrelse i mange år. Venner og familie tar nå farvel i Bryn kirke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DØDE PÅ NYTTÅRSAFTEN: 13-åringen døde på nyttårsaften etter å ha slitt med spiseforstyrrelse i mange år. Venner og familie tar nå farvel i Bryn kirke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet er gjort oppmerksomme på at vi i den første versjonen av denne artikkelen var for konstaterende om at 13-åringen ble mobbet. Kilden til disse opplysningene er hennes mor. Artikkelen er nå redigert slik at de nødvendige forbehold er tatt inn. Selv om ingen av de tre skolene jenta gikk på fulgte regelverket for mobbesaker, konkluderer Fylkesmannen i Oslo og Akershus med at hun ble fulgt godt opp, og at det ble satt inn en rekke tiltak for at hun skulle ha et godt skolemiljø. Moren er tiltalt for grov omsorgssvikt med døden til følge. Hun nekter straffskyld. Rettssaken skal etter planen starte i Gjøvik tingrett 24. april 2017.

(Dagbladet): 13-åringen som ble funnet død på familiehytta på Valdres nyttårsaften, gravlegges nå i Bryn kirke. Venner og familie har tatt seg over den snødekte kirkegården for å si farvel til jenta, som bare ble 13 år.

- Dagens seremoni for den avdøde 13-åringen vil være familiens og de nærmeste vennens personlige farvel med jenta som døde under tragiske og mye omtalte omstendigheter, opplyser begravelsesbyrået.

Den 13 år gamle jenta skal ha i mange år ha slitt med spiseforstyrrelse da hun døde på nyttårsaften. Ifølge den siktedes moren skal dattera ha blitt mobbet. Mens familie og venner begraver den unge jenta, denne kalde januardagen, fortsetter politiets etterforskning av dødsfallet.

I forståelse med familien er Dagbladet til stede utenfor kirkeområdet.

En vanskelig tid Mor er siktet i saken og hadde planlagt datterens begravelse fra sykehuset og i varetekt, før hun ble løslatt fra Gjøvik politihus forrige tirsdag. Hun er siktet for grov omsorgssvikt og for å ikke ha gitt datteren nødvendig hjelp.

INTIM FARVEL:  13-åringens familie og nærmeste venner har i dag kommet til Bryn kirke for å si farvel. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INTIM FARVEL: 13-åringens familie og nærmeste venner har i dag kommet til Bryn kirke for å si farvel. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Selv om mor ennå ikke har vært inne til avhør hos politiet, forklarte hun seg i fengslingsmøtet forrige tirsdag. Mors forklaring varte i halvannen time, før hun brøt sammen og måtte forlate retten.

Politiet fikk ikke medhold i ønsket om å varetektsfengsle mor i fire uker.

Undersøker det offentlige Politiet undersøker i tillegg om det offentlige skulle gjort mer for å ivareta jentas helse og avhører personer fra både skole, barnevern og kommune i etterforskningen av det tragiske dødsfallet.

Familien til 13-åringen har bedt om ro.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media