- Nå begynner akt to i dramaet

Den norske FN-rådgiveren Robert Mood får snart vite om han skal tilbake til Syria.

NYTT OPPDRAG  Generalløytnant Robert Mood er ferdig som Kofi Annans rådgiver, men et nytt oppdrag i Syria kan være rett rundt.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
NYTT OPPDRAG Generalløytnant Robert Mood er ferdig som Kofi Annans rådgiver, men et nytt oppdrag i Syria kan være rett rundt. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et resulasjonsforslag fra FNs sikkerhetsråd om å sende 30 observatører til Syria, kan komme allerede i dag.

Samtidig har opposisjonsgrupper i landet oppfordret til massedemonststrasjoner etter fredagsbønnen i ettermiddag.

Det betyr en stor prøve for det Generalmajor Robert Mood kaller en skjør våpenhvile i Syria. Mannen som har vært Kofi Annans høyre hånd som rådgiver for FN og den Arabiske Ligas spesialutsending til Syria, var i dag innom Norge.

Snarvisitt USA står bak resulasjonsforslaget som kan bli lagt frem allerede på formiddagen i dag New York-tid. Om FN sender en observatørstyrke til landet venter Mood at han vil vende tilbake til landet han er forelsket i, for å lede observatørene i arbeidet mot varig fred.

- Norge stiller meg til disposisjon. Min rolle da vil være betinget situasjonen på bakken. Dette er en dramatisk skillevei for Syria. Nå begynner akt to i dramaet, og vi håper at partene fortsetter i det politiske sporet de har forpliktet seg til, sier Mood til Dagbladet.

I forslaget som er oppe i sikkerhetsrådet ligger et krav om at observatørene skal kunne reise fritt over hele landet uten forvarsel. Kina og Russland har tidligere lagt ned veto mot resolusjonsforslag i sikkerhetsrådet, det er derfor knyttet stor usikkerhet til om forslaget vil bli godtatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer