- Nå begynner jeg nesten å gråte

Anita Bjørklund (17) fikk komme ut av leiligheten for tredje gang på fem måneder.

FRIVILLIGE HJELPERE: - Det skulle bare mangle at man ikke kunne hjelpe hverandre. Det er dessverre mye lettere å snakke om det enn å gjøre noe med det, sier Anre Lie (bak) og Frithjof Kallevig (foran). Nå har de satt opp en turnus for når de kommer og hjelper Anita ut. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FRIVILLIGE HJELPERE: - Det skulle bare mangle at man ikke kunne hjelpe hverandre. Det er dessverre mye lettere å snakke om det enn å gjøre noe med det, sier Anre Lie (bak) og Frithjof Kallevig (foran). Nå har de satt opp en turnus for når de kommer og hjelper Anita ut. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| SANDVIKA (Dagbladet): - Nå begynner jeg nesten å gråte, sier Anita, og myser mot sola. Det er tredje gang hun er ute av leiligheten på snart fem måneder.

Presis kvart over fem i går ettermiddag troppet Arne Lie og Frithjof Kallevig opp på døra, og bar både Anita og rullestolen ned trappene fra fjerde etasje og ut. Lørdag klokka tolv kommer de tilbake.

Les også: Forventer at Anita kommer seg ut

Satte opp turnus - Jeg syntes det var helt forferdelig å se at Anita sitter der uten å komme seg ut. Det er mange som roper om å hjelpe, men vi ville gjøre noe med det, sier Arne Lie.

Les også: Ingen kan hjelpe.

Etter å ha lest om Anita Bjørklund i Dagbladet ringte han henne og tilbød seg å hjelpe. Nå har Arne og kameratene satt opp en turnus for når de kommer og henter Anita. Planen er minst to ganger i uka.

- Jeg har selv fått mye hjelp i mitt liv. Derfor vil jeg gjerne hjelpe andre når jeg kan, sier Frithjof Kallevig.

På fem minutter klarer de det Bærum kommune har brukt flere måneder på — hjelpe Anita ut av huset. Ifølge kommunen er ikke det en rettighet man har så lenge man bor hjemme og ikke er permanent invalidisert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer