Nå behandler vi kjæledyrene vår for kreft

Dyrebeskyttelsen synes det er godt å se at folk bruker stadig mer penger hos veterinærene.

BLE FRISK: Dobermannen Urziel fikk diagnostisert beinkreft da han var 2,5 år. - Nå er han helt frisk og er glad og fornøyd. Men jeg hadde ikke gjort det for enhver pris, bare om den hadde sjanser for å overleve, sier eieren Alexander Olsen fra Bergen. Foto: Paul S. Amundsen
BLE FRISK: Dobermannen Urziel fikk diagnostisert beinkreft da han var 2,5 år. - Nå er han helt frisk og er glad og fornøyd. Men jeg hadde ikke gjort det for enhver pris, bare om den hadde sjanser for å overleve, sier eieren Alexander Olsen fra Bergen. Foto: Paul S. Amundsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske kjæledyreiere bruker stadig mer penger på behandling av kjæledyrene sine, for å mer tid sammen med dyret som etter hvert har blitt å regne som et familiemedlem.

– På generelt grunnlag bruker norske kjæledyreiere mer penger på behandling av dyrene. Vi ser også en økning i antall kreftbehandlinger, forteller veterinær og fagsjef Ellef Blakstad i Veterinærforeningen.

– Kreftbehandling er et vidt begrep. Vi har lenge fjernet svulster på dyr, og i takt med utviklingen på det medisinske området er det nå flere metoder tilgjengelig.

Veterinær Kjetil Dahl ved Oslo dyreklinikk har kreftbehandling av dyr som hovedområdet, og har også sett en mangedobling i antall behandlinger, men poengterer at de fleste dyr som blir behandlet for kreft dør av sykdommen.

– Cellegiftbehandling blir bare vanligere og vanligere i Norge, sier han.

Et typisk tilfelle uten komplikasjoner varer fra fire til seks måneder, og koster mellom 20 000 til 25 000 kroner. Men behandlingen kan koste opptil 60 000 kroner, får Dagbladet opplyst, alt etter type behandling og lengde på den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer