Nå beklager han

Odd Roger Enoksen mener ikke lenger at kriminelle nordmenn med innvandrerbakgrunn bør miste statsborgerskapet. - Jeg var ubetenksom, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Utskudd som ødelegger for seg selv og andre. Kan man ikke oppføre seg som folk, bør man kastes ut av landet, uttalte Enoksen til VG tirsdag som en kommentar til at fire menn med innvandrerbakgrunn er siktet for å ha knivdrept to dørvakter i Moss natt til søndag.

- Det var nok en litt for spontan og folkelig reaksjon. Det var et hjertesukk etter en tragisk hendelse og på en negativ utvikling der det i enkelte miljøer blir stadig oftere og lettere å gripe til våpen, innrømmer Enoksen til NTB.

Han mener likevel det vil være aktuelt å vurdere å frata innvandrere med dobbelt statsborgerskap det norske statsborgerskapet dersom de begår alvorlige kriminelle handlinger. Norske statsborgere kan ikke fradømmes sitt statsborgerskap uten at Norge bryter en rekke internasjonale avtaler.

- Det var aldri min intensjon å gjøre folk statsløse. Men vi kan ikke akseptere økt bruk av våpen i kriminelle miljø. Vi må bli tøffere og strengere og som ett strengt virkemiddel må vi vurdere om vi skal frata folk med to statsborgerskap det norske dersom de begår alvorlige kriminelle handlinger. I tillegg må vi ha en sterkere og mer målrettet integreringspolitikk, sier Odd Roger Enoksen.

(NTB)

FOLKELIG:</B> Odd Roger Enoksens utsagn minnet uvanlig mye om et Carl I. Hagen-utspill.