Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå bekrefter Egypt: - Høres bråk på lydopptaket fra cockpiten på dødsflyet

Nytt hint om terror.

TROLIG TERROR:  På en pressekonferanse om flytragedien i Sinai i ettermiddag sier lederen for granskningskommisjonen i Egypt, Ayman al-Muqaddam, at det høres bråk i siste sekund på opptaket fra cockpit i det russiske flyet som styrtet på Sinaihalvøya sist uke. Foto: NTB scanpix
TROLIG TERROR: På en pressekonferanse om flytragedien i Sinai i ettermiddag sier lederen for granskningskommisjonen i Egypt, Ayman al-Muqaddam, at det høres bråk i siste sekund på opptaket fra cockpit i det russiske flyet som styrtet på Sinaihalvøya sist uke. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På en pressekonferanse om flytragedien i Sinai i ettermiddag sier lederen for granskningskommisjonen i Egypt, Ayman al-Muqaddam, at det fortsatt ikke er mulig å finne en årsak ti at 224 mennesker mistet livet.

Al-Muqaddam bekrefter imidlertid at det høres bråk i siste sekund på opptaket fra cockpit i det russiske flyet som styrtet på Sinaihalvøya sist uke.

- Kanskje var det er litiumbatteri i bagasjen til en av passasjerene [som eksploderte]. Kanskje var det en eksplosjon. Kanskje var det en mekanisk feil, sa etterforskningslederen.

IS Det stemmer i så fall med det fransk etterretning lekket i natt - da franske kilder opplyste at de svarte boksene fra flyet som styrtet i Sinai, antydet at det ble rammet av en bombe. Nå avvises det også at det var tekniske problemer som forårsaket tragedien. Natt til lørdag dukket det også opp nye lekkasjer fra amerikansk etterretning.

Flere vestlige regjeringer og etterretningskilder har antydet at en bombe forårsaket flykatastrofen som kostet 224 menneskeliv på Sinaihalvøya forrige lørdag, etter at informasjon om mulig IS-involvering først ble lekket ut fra amerikansk etterretning.

IS tok først på seg ansvaret for tragedien selv, men de først påstandene om dette ble avvist som propaganda. Men de seineste etterretningslekkasjene gir sterke indikasjoner på at flyet ble utsatt for et terrorangrep.

Feiret Kilder sier til NBC News at de avlyttet IS-tilknyttede opprørere i Egypt som skal ha skrytt av å ha forårsaket styrten i samtaler med IS-ledere i Syria.

- Det er tydelig at de feiret, sier en anonym embetsmann ifølge NTB.

Samtidig fastslår franske luftfartskilder med kjennskap til etterforskningen at tekniske problemer ikke var årsaken til flystyrten i Egypt overfor BBC.

Andre franske tjenestemenn opplyste til flere medier fredag kveld at en «voldsom, plutselig» eksplosjon fikk det russiske flyet med 224 personer om bord, til å styrte.

Avhør Etterforskningen pågår for fullt, og egyptisk politi saumfarer nå videoopptak fra flyplassen i Sharm el Sheikh i jakten på informasjon om hva som skjedde før flykatastrofen der et russisk passasjerfly ble styrtet - og antatt sprengt - forrige lørdag.

- Vi ønsker å avklare om for eksempel noen snek seg forbi sikkerhetsvaktene eller metalldetektorene. Vi forsøker også å avklare om det var noen uvanlig aktivitet blant politifolk eller flyplassansatte, sier en ikke navngitt tjenestemann i egyptisk sikkerhetspoliti til nyhetsbyrået Reuters.

Uttalelsene var ifølge NTB det første klare tegnet på at egyptiske myndigheter også har mistanke om at flyet kan ha blitt brakt ned med hensikt - noe etterforskningslederen nå bekrefter på pressekonferansen i ettermiddag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling