Nå ber Syrias president om ett eneste bevis på at landet gasset sitt eget folk

Sier i intervju at han «ikke ser logikken» i at de selv skulle stå bak nervegassangrepet.

BER OM BEVIS: Syrias president, Bashar al-Assad, går hardt ut mot anklagene om gassangrepet, i et intervju med franske Le Figaro. Foto: REUTERS / SANA / NTB Scanpix
BER OM BEVIS: Syrias president, Bashar al-Assad, går hardt ut mot anklagene om gassangrepet, i et intervju med franske Le Figaro. Foto: REUTERS / SANA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Syrias president, Bashar al-Assad, ber den vestlige verden komme med «ett eneste bevis» på at syriske myndigheter selv sto bak nervegassangrepet som tok livet av mer enn 1400 mennesker 21. august.

Det er blant andre USA som siden angrepet har hevdet av Assad gasset sitt eget folk med det som skal ha vært nervegass, som tar livet av et menneske på bare ti minutter.

- Overfor sitt eget folk - De som anklager, må komme med bevis. Vi har utfordret USA og Frankrike til å komme med selv det miste bevis. Barack Obama og François Hollande (Frankrikes president, red.journ.) har ikke klart å komme med noe, selv overfor sitt eget folk, sier al-Assad i et intervju med den franske avisa Le Figaro.

Han sier til avisa at han ikke ser logikken i at Syria selv skulle gasse sitt eget folk.

- Si at vårt militære ønsker å bruke masseødeleggelsesvåpen ... Ville det være mulig å gjøre det i et område hvor vi selv er lokalisert og hvor våre egne soldater ble såret av våpnene, slik som FN-inspektører har notert seg når de har besøkt sykehusene hvor folk ble behandlet? Hvor er logikken? spør al-Assad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer