Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå ber Thomas Quick de norske familiene om tilgivelse

- Jeg er svært lei meg for de smerter jeg har påført de etterlatte, sier Thomas Quick til Dagbladet.

- UNNSKYLD:  Thomas Quick ber de norske familiene til Trine Jensen, Gry Storvik og Therese Johannessen om unnskyld. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET
- UNNSKYLD: Thomas Quick ber de norske familiene til Trine Jensen, Gry Storvik og Therese Johannessen om unnskyld. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Thomas Quick, alias Sture Ragnar Bergwall, ber nå familiene til Therese Johannessen, Gry Storvik og Trine Jensen om unnskyld.

- Jeg er svært lei meg for de smerter jeg har påført de etterlatte, sier Thomas Quick til Dagbladet.

Dømt uten bevis Dagbladet har de siste to ukene vært i kontakt med Quick for å få hans versjon. Hvordan var det mulig at en mann kunne dømmes for fem mord i Sverige og tre drap i Norge, uten at påtalemyndigheten hadde et eneste teknisk bevis å legge fram?

Like etter at svenske påtalemyndigheter i dag frikjente Thomas Quick for to nye drap - drapene på Oslo-kvinnene Gry Storvik og Trine Jensen - snakket Dagbladet med Quick på telefon.

- Det er en gledens dag for meg. Nå står det bare igjen tre drap jeg er dømt for. De vil jeg bli frikjent for om ikke så lenge. Jeg har fått beskjed om at åklagaren (påtalemyndigheten, red. anm.) også vil oppheve disse dommene, sier Quick til Dagbladet.

- Påførte dem smerte - Vil du personlig ta kontakt med familiene til de norske kvinnene?

- Nei! Jeg ønsker ikke å påføre dem ekstra smerte. Jeg forstår at de har hatt det vondt, på grunn av at jeg erkjente å ha drept deres kjære.

- Men hvorfor hevdet du at hadde drept disse menneskene?

- Jeg satt allerede da på Säter sjukhus her i Dalarna og var avhengig av narkotika. Når jeg fortalte om drap fikk jeg ubegrenset tilgang på narkotiske stoffer, sier Thomas Quick.

Sture Ragnar Bergwall  - Thomas Quick har tatt tilbake fødenavnet -  er helt klar på at politiet og påtalemyndigheten i Sverige manipulerte ham.

- Det passet alle å få en seriemorder. Slik fikk de oppklart drap med ukjent gjerningsmenn. Og jeg fikk ubegrenset tilgang til narkotiske stoffer på sykehuset, sier Thomas Quick til Dagbladet.

- Betyr det du nå sier at du ikke har noe med de åtte drapene du ble dømt for og de vel 20 andre drapene du har tilstått å gjøre?

- Ja, jeg hadde ikke noe med disse sakene å gjøre, sier Thomas Quick.

Uoppklarte drap Frikjennelsene av Thomas Quick fører til at tre angivelig oppklarte og pådømte drap i Norge forsatt er uløste.

Tre gjerningsmenn har gått fri. Drapene på Trine Jensen i 1981 og Gry Storvik i 1985 er nå foreldet, og ingen kan lenger dømmes for drapene. Therese Johannessen (9) forsvant fra Fjell i Drammen søndag den 3. juli 1988. Neste sommer blir også denne saken foreldet.

Etter all sannsynlighet går tre gjerningsmenn fri.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media