Nå blir alt 20 prosent billigere for organisasjonene

Frivillighets-milliard fra Trond Giske

ØKER POTTEN: Kultur og kirkeminister Trond Giske vil utvide momskompensasjonen for organisasjonene til også å gjelde varer, skriver Bergens Tidende. Foto: Morten Holm / SCANPIX
ØKER POTTEN: Kultur og kirkeminister Trond Giske vil utvide momskompensasjonen for organisasjonene til også å gjelde varer, skriver Bergens Tidende. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Regjeringen vil gi frivillige organisasjoner kompensasjon for momsen ved varekjøp. Det gir en femdobling av de statlige utbetalingene til organisasjonene, melder bt.no.


Bergens Tidende skriver at de har grunn til å tro at staten fra nå av ikke bare vil tilbakebetale momsen på tjenester organisasjonene kjøper, men utvide denne ordningen til også å gjelde varer. 


Dermed vil staten betale tilbake momspåslaget på 25 prosent av for alle varer organisasjonene kjøper. Med det blir alt fra fra julenek til fotballer og snøscootere 20 prosent billigere for organisasjonene.


Den nye momsordningen vil legges fram på en pressekonferanse klokka 16.15, der Trond Giske, Liv Signe Navarsete og Kristin Halvorsen vil delta.

Også president i Norges Idretsforbund, Tove Paule, og generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge vil delta.


Ordningen med momskompensasjon blir i dag administrert av Lotteri- og Stiftelsestilsynet i Førde


I fjor fikk 433 frivillige organisasjonar tilbakebetalt til sammen 181.606.237 kroner i momskompensasjon for kjøp av tenester.


Med den nye ordningen vil kompensasjonene til organisasjonene antakelig bli minst femdoblet.