Nå blir det billige jordbær

Men varmen kan gjøre sesongen kortere og jordbærene mindre.

HØYSESONG: Jordbærbonde Simen Andreas Myhrene dyrker blant annet Corona-jordbær i Sylling. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .
HØYSESONG: Jordbærbonde Simen Andreas Myhrene dyrker blant annet Corona-jordbær i Sylling. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Mens jordbærprisene raser nedover til glede for jordbærelskende nordmenn, frykter produsentene at varmen skal gjøre sesongen kortere og jordbærene mindre.

I år kunne de første norske jordbærene koste opp til 75 kroner kurven, men skal vi tro fruktgrossisten Bama vil prisen på norske jordbær snart kunne bli så lav som 25 kroner kurven.

- Når det er full dekning av norske bær, vil prisen være på mellom 25 og 30 kroner kurven. Det tror vi vil skje denne uken, sier informasjonssjef Hanne Linnert til NTB.

Jordbærprodusent Per Isingrud i Akershus leverer flere hundre tonn jordbær hver sesong. Han mener vi i disse dager når en jordbærtopp.

- Det er få dager i året det plukkes så mye jordbær som akkurat de dagene her. Men normalt skulle toppen kommet senere, sier Isingrud.

Han hevder han aldri før har opplevd en så stor jordbæretterspørsel som i år, men setter ikke så veldig pris på sommervarmen.

- Det går litt for fort fram. Sesongen blir kortere for dem som høster bær nå, og varmen gjør både bærstørrelsen og mengden mindre. Vi håper på kaldt vær og gjerne regn, sier jordbærbonden.

Når det gjelder lengden på jordbærsesongen, er Hanne Linnert i Bama optimistisk.

- Vi regner med sesongen vil vare ut juli i år også. Så langt har det gått bra, men det må ikke bli for varmt, for da går det ut over kvaliteten, sier hun.

(NTB)