Nå blir det bingo-vær

Men håp om 20 grader.

COMEBACK? På badeplassen Sørenga står bare avstandsmarkørene igjen. Kommer badegjestene tilbake? Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
COMEBACK? På badeplassen Sørenga står bare avstandsmarkørene igjen. Kommer badegjestene tilbake? Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mange har inntrykk av at sommeren har sagt takk for seg i år. I Sør-Norge har det de siste dagene vært markant kaldere om kvelden og natta, mens i høyfjellet er det stedvis allerede kommet snø.

Da er det lov å ønske seg en husmannssommer eller indian summer - et blaff av sommertemperaturer etter at høsten har slått inn.

Isak Slettebø, vakthavende meteorolog ved StormGeo, gir næring til håpet.

- Et høytrykk dukker opp ved Island i morgen, og beveger seg østover. Vi kan håpe det parkerer øst for oss - i så fall kan det bli rundt 20 grader i Sør-Norge fra mandag, sier Slettebø til Dagbladet.

Statistisk tørt

Håpet underbygges av statistikken, som taler for en tørr start på september.

- Tidligere var dette den mest nedbørsrike måneden, men den blir nå tørrere og tørrere, mens resten av året blir våtere. Siden årstusenskiftet har den vært en forlengelse av sommeren, sier meteorologen.

Han understreker at mange faktorer spiller inn for at «sommerværet» skal slå til. Blant annet er været sårbart for påvirkning fra de tropiske stormene i Atlanteren, som typisk gir mer nedbør hos oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer