Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nå blir det dyrere å fly

- Fritidsreisende og de største bedriftene taper mest på monopolet som oppstår når SAS kjøper Braathens, sier Konkurransetilsynets Lasse Ekeberg. Terroren ble siste spiker i kista for konkurransen i norsk luftfart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er glade og lettet, spesielt på vegne av våre medarbeidere. Avgjørelsen som nå er tatt er bra for kundene, det norske samfunn og for Braathens, sier Braathens-sjef Arne A. Jensen i en pressemelding.

Regjeringa vil vurdere avgjørelsen til Konkurransetilsynet. Arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman har vært så soleklart mot oppkjøpet at han har erklært seg inhabil. En settestatsråd blir oppnevnt fredag for å behandle saken.

GLAD FOR TILSYNETS JA: - I dag passerte vi ei av flere kneiker som står foran oss. Etter terrorangrepene er ingenting som før, sier infosjef Frode Geitvik i Braathens.
GLAD FOR TILSYNETS JA: - I dag passerte vi ei av flere kneiker som står foran oss. Etter terrorangrepene er ingenting som før, sier infosjef Frode Geitvik i Braathens. Vis mer
GLAD FOR TILSYNETS JA: - I dag passerte vi ei av flere kneiker som står foran oss. Etter terrorangrepene er ingenting som før, sier infosjef Frode Geitvik i Braathens.
FØLGER FLYFARTEN: - Vi vil nøye se hvordan SAS benytter monopolsituasjonen, sier Lasse Ekeberg i Konkurransetilsynet. Han frykter høyere priser og for få flyruter.Alle foto: MADS LARSEN
TRENGER HJELP: Konkurransedirektør Knut Eggum Johansen ber politikerne om hjelp til å skaffe SAS konkurranse.
Hele Norges coronakart