Nå blir det dyrt å forstyrre Oslo-politiet

Er lut lei av fulle folk som blander seg inn.

Oslopolitiet er lei av at fulle folk blander seg inn. Nå vanker det dyre bøter om du forstyrrer dem på gata. 
FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD, Dagbladet
Oslopolitiet er lei av at fulle folk blander seg inn. Nå vanker det dyre bøter om du forstyrrer dem på gata. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD, DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet er lut lei av fulle folk som blander seg inn når de jobber. Fra mandag risikerer bråkmakere bøter på minimum 15.000 kroner

Bøtene skal ramme personer som forhindrer eller legger seg opp i politiets arbeid, skriver Aftenposten.

Man kan bli bøtelagt om man forsøker å gå imellom når politiet er i ferd med å pågripe en annen person. I tillegg kan man bøtelegges om man kverulerer med politiet om håndteringen av en sak, eller kommer med skjellsord. Å nekte å fjerne seg fra et sted når politiet har bedt om det vil også rammes.

- Vi som jobber ute på gaten ønsker dette velkommen, sier divisjonsleder Harald Frode Fredrickson ved Sentrum politistasjon.

Politiet håper de nye bøtesatsene vil føre til at patruljene får jobbe i fred, slik at de blir tidligere ferdig med hvert enkelt oppdrag og kan bistå andre som har behov for hjelp.

- Vi har ikke et ønske om å straffe flere. Men vi ser nå at det blir nødvendig å markere at man må følge politiets anvisninger. Skal ro og orden kunne håndheves effektivt, er dette helt avgjørende, sier Oslos visepolitimester og ordenssjef Roger Andresen til Aftenposten.

- Den økte bøtesatsen vil bare gjelde i helgene. Det er da vi har de største problemene og folk er fullest, sier Andresen.

(NTB)