<strong>FLERE LØYPER:</strong> SP-politiker Sandra Borch (lys jakke) og Irene Lange Nordahl tok med seg en snøscooter i en markering foran Stortinget for lokalt styre av motorferdsel i utmark. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix.
FLERE LØYPER: SP-politiker Sandra Borch (lys jakke) og Irene Lange Nordahl tok med seg en snøscooter i en markering foran Stortinget for lokalt styre av motorferdsel i utmark. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix. Vis mer

Nå blir det flere snøscooterløyper

Regjeringen går inn for å utvide adgangen til snøscooterkjøring i utmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen la onsdag fram et forslag til ny motorferdselslov, som blant annet omfatter utvidet adgang til næringskjøring med snøscooter i alle norske kommuner som ønsker det.

Det åpnes for snøscootersafari i løype som en del av utmarksnæringen, skriver Senterpartiet i en pressemelding.

Alle kommuner som grenser til Sverige og Finland, kan nå etablere løyper som fører til løypenett i nabolandet.

I tillegg åpnes det for at 40 kommuner omfattes av en ordning der de gis anledning til å opprette rekreasjonsløyper. Dette gjelder kommuner som ligger i det distriktspolitiske virkeområdet.

Det skal fortsatt tas hensyn til friluftsverdier, dyreliv og vernetiltak. Det vil være forbud mot løyper i enkelte områder.

Utvidet adgang
- Det er bra at flere kan få oppleve naturen på denne måten gjennom kontrollerte og regulerte tiltak. Det er spesielt viktig at det legges opp til en utvidet adgang til rekreasjons- og næringskjøring, men at vi også har fokus på natur og dyreliv, sier Senterpartiets parlamentariske leder Lars Peder Brekk.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer