Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå blir det forbud mot skjult nummer ved telefonsalg

Topper klagestatistikken.

STRAMMER INN: - Nå blir det vanskeligere for telefonselgere å ta kontakt med dem som har reservert seg, sier forbrukerminister Solveig Horne (Frp). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
STRAMMER INN: - Nå blir det vanskeligere for telefonselgere å ta kontakt med dem som har reservert seg, sier forbrukerminister Solveig Horne (Frp). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortinget har vedtatt flere innstramminger i regelverket for telefonsalg, blant annet forbud mot skjult nummer og ferdigutfylte fakturaer.

Telefonsalg topper klagestatistikken til Forbrukerombudet. Nå blir det vanskeligere for telefonselgere å ta kontakt med dem som har reservert seg mot slikt salg.

Stortinget vedtok tirsdag endringene i markedsføringsloven enstemmig. Endringene avventer nå andre gangs behandling i Stortinget.

Det blir forbudt å bruke skjult nummer ved telefonsalg. Søkbare nummer i opplysningstjenesten gjør det enklere for forbrukeren å identifisere hvem som har ringt. Samtidig blir det enklere for Forbrukerombudet å forfølge klagesaker.

Det innføres også forbud mot at en næringsdrivende kan innhente samtykke til telefonsalg på vegne av flere ulike næringsdrivende, for eksempel når forbrukere deltar i en konkurranse eller undersøkelse på internett.

Et tredje forbud rammer støttebrev fra frivillige organisasjoner. De kan ikke lenger sende forespørsel om økonomisk støtte til en forbruker dersom forespørselen kan bli oppfattet som et krav om betaling, f.eks. en utfylt faktura med beløp, kontonummer og betalingsfrist.

(NTB)