Nå blir det forbudt med nikab og burka på norske skoler

Stortinget vedtok forbud mot plagg som helt eller delvis dekker ansiktet i alle undervisningssituasjoner.

FORBUDT: Det blir forbudt med ansiktsdekkende plagg som nikab, burka og finlandshetter i undervisningssituasjon på alle norske utdanningsinstitusjoner. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORBUDT: Det blir forbudt med ansiktsdekkende plagg som nikab, burka og finlandshetter i undervisningssituasjon på alle norske utdanningsinstitusjoner. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nikabforbud på norske skoler har vært en langvarig debatt, men det var ventet at regjeringens forslag om et slik forbud ville få flertall på Stortinget under voteringen i dag.

Det gjorde det også.

- Dette er veldig gledelig! Da Fremskrittspartiet i 2003 foreslo et totalforbud mot nikab og burka, ble vi latterliggjort. Nå ser vi at vi har klart å dra det politiske miljøet i vår retning, sier Frp-representant og saksordfører Åshild Bruun-Gundersen til Bergens Tidende.

Regjeringen ville opprinnelig forby bruk av nikab og burka på alle utdanningsinstitusjoners område og i hele arbeidstida. Etter at Venstre havnet i regjeringen, gjelder forbudet nå imidlertid bare i undervisningssituasjon.

Norge blir første land i Norden som innfører et nasjonalt forbud mot ansiktsdekkende plagg som burka og nikab i undervisning.

Alle utdanningsinstitusjoner

Forbudet vil gjelde for elever, studenter og ansatte i barneskoler, ungdomsskoler, videregående skoler, folkehøyskoler, fagskoler, høyskoler og universiteter. I barnehager vil forbudet bare gjelde ansatte, og ikke barna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer