Nå blir det glatt

Sør-Norge beholder penværet kanskje helt ut i neste uke. Men i flere deler av landet må bilførerne forberede seg på mulige varsler om snø og glatt føre.

SNØ: Fjellet i Vestlandet fikk snøfall allerede i september. Det er varslet videre lavere temperaturer og snø flere steder både nord og andre steder i fjellet. Foto: Statens vegvesen / webkamera / NTB
SNØ: Fjellet i Vestlandet fikk snøfall allerede i september. Det er varslet videre lavere temperaturer og snø flere steder både nord og andre steder i fjellet. Foto: Statens vegvesen / webkamera / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi kan komme med varsler for å gjøre folk oppmerksom på at det kan komme snø på steder der man ikke har fått så mye snø enda i år, sier statsmeteorolog Marit Berger i Meteorologisk institutt.

Det gjelder for Nord-Norge de nærmeste dagene, men det kan også bli kaldt enkelte steder lenger sør i helga, hvis prognosene med kaldt vær holder seg. Da kan det bli snø.

Vinterlig i nord

Nord-Norge får i helga lavtrykk, mer vind og nedbør.

- Det blir kjøligere i Nord-Norge nå. I løpet av helgen og kanskje neste uke blir det mer vinterlige forhold, sier meteorologen. Hun legger til at det er vanskelig å si nøyaktig hvor lavt snøengrensen vil gå.

- Men det er greit å ha skiftet til vinterdekk, minner hun om til de som fortsatt ikke har gjort det.

Lavtrykket blir liggende utenfor Lofoten. Det trekker med seg nedbør, vind og kjølige luft. Det blir lavere temperaturer og kjøligere ut over helgen på vestsiden av landet. Det gjelder både for nordover fra Stad, men også et stykke sørover som ikke helt slipper unna.

Høytrykk i sør

Trøndelag får til uka pålandsvind med mer skyer og muligheter for regnbyger, særlig i ytre strøk. De får ikke glede av høytrykket som dekker deler av Sør-Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer