Nå blir det Goliat mot Lan

Raymond Johansen (Ap) har forhandlet med alt fra kommunepolitikere til Hamas og Fatah. Nå skal han møte MDG til kamp om E18 og Oslos ordførerkjede.

GOLIAT: Raymond Johansen (Ap) kan legge årevis med lokal, nasjonal og internasjonal erfaring på bordet når han møter MDG til forhandlinger om makten i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GOLIAT: Raymond Johansen (Ap) kan legge årevis med lokal, nasjonal og internasjonal erfaring på bordet når han møter MDG til forhandlinger om makten i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Forhandlingene dreier seg om å gi og ta. Jeg skal lede forhandlingene og vil skape et godt klima slik at vi blir kjent, sa byrådslederkandidat i Oslo Raymond Johansen (Ap) til pressen tirsdag morgen.

Etter det har det vært stille fra Johansen når det gjelder de innledende sonderingene.

Det er ventet at de reelle forhandlingene med MDG først begynner denne uka, og på papiret starter Johansen med en klar fordel.

- For Ap er det en stor fordel å ha en så erfaren person til å lede forhandlingene. Samtidig er Ap avhengige av MDG for å danne byråd. Selv om MDG ikke har så erfarne forhandlere, så har de skaffet seg et gunstig utgangspunkt hvor de snakker med begge sider, sier valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning.

Hamas og Fatah

Raymond Johansen har en særdeles lang CV når det kommer til forhandlinger:

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.