Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå blir det hålkeføre

Etter kulda kommer hålka og det kan være på tide å finne fram fram broddene.

GLATT, GLATTERE, GLATTEST:
Mildværet på østlandet har ført til såpeglatte fortau i Oslo.
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / Scanpix
GLATT, GLATTERE, GLATTEST: Mildværet på østlandet har ført til såpeglatte fortau i Oslo. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det blir mer hålkeføre nå, sier statsmeteorolog Per Egil Haga til Dagbladet.

I løpet av helga forsvant kulda fra Østlandet og ble erstattet av plussgrader og regn og sludd.

Søle og holke - Det har kommet inn i en mildere værtype enn vi hadde. Det vil ikke være like mildt hele tiden, men lavtrykkene blir litt mer nærgående og vi får mildere luft fra sørligere breddegrader og det vil ikke være så stabilt som den siste tida, sier Haga.

Det kan bli glatt både for gående og kjørende de neste dagene.

- Søndag er det mer søle enn hålke. Men det kan bli minusgrader både mandag, tirsdag og onsdag og da blir det nok mer broddeføre. Det vil også bli mer istappsituasjoner. Og noe særlig sol vil vi ikke se, sier Haga.

Salt og sand Veitrafikksentralen fulgte nøye med på situasjonen i går kveld. Da var det svært glatt enkelte steder i Gudbrandsdalen, men ellers kontroll.

- Folk må kjøre etter forholdene, sier trafikkoperatør Thomas Eriksen til Dagbladet.

De kjører på med salt og sand, men kan ikke love gode forhold overalt.

- Det vil nok bli glatt på de mindre veiene på store deler av Østlandet, sier Eriksen.

Etterlengtede dråper Mens østlendingene burde lete fram broddene, kom det søndag regn på Vestlandet som nok blir tatt i mot med lettelse flere steder, selv om gressbrannfaren fortsatt er stor enkelte steder.

- Store deler av Vestlandet, særlig sør for Stad, har fått noen etterlengtede dråper, som begrenser faren for lyng- og gressbrann, sier Haga.

Det var i går fortsatt stor gressbrannfare særlig i Nordland.

Vanskeligere å smøre Mot neste helg igjen er det varslet enda mildere vær. Men de mest skiinteresserte på Østlandet trenger ikke å deppe for mye ennå: Skiføret forsvinner ikke helt.

- Det er meldt noe nedbør igjen mot helga, som nok vil komme som regn de fleste steder. Men i Marka og høyereliggende strøk er det håp om at det kan komme som snø. Det vil nok bli brukbare skiforhold, selv om det vil bli noe mer utfordrende å smøre, sier Haga.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!