- Nå blir det «hardball»

Nestleder Fleming Dahl er vedtatt ekskludert fra Fremskrittspartiet, men gir seg ikke. - Nå flesker vi til, sier han til Dagbladet.no, og antyder at namsretten er neste stopp. De sju suspenderte har allerede varslet rettssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble det kjent hvem den andre personen som ble ekskludert i gårsdagens sentralstyremøte i Frp var. Det er Oslo-partiets nestleder Fleming Dahl, som antageligvis beseglet sin skjebne da han gikk ut offentlig og sa at førsteplassen på fylkeslagets Stortingsliste ikke automatisk burde gå til partileder Hagen.

Dahl slår dermed følge med partivennen Od S. Soring, som var den eneste som ble ekskludert direkte etter at sentralstyret hadde behandlet sakene i går. Sju ble suspendert, inkludert fylkesformann Dag Danielsen, mens tre av sakene ble lagt bort, og to saker er utsatt til januar.

- Basert på opplysningene som sentralstyret har vurdert, fant vi at det var forhold ved Fleming Dahl som gjorde at eksklusjon var den riktige reaksjonen, sier Hagen i en knapp kommentar til Dagbladet.no. Han vil ikke gå inn på hvilke forhold som var utslagsgivende.

Fleming Dahl har heller ikke fått noen begrunnelse for vedtaket hevder han overfor Dagbladet.no.

- Jeg fikk vedtaket i posten i dag, og der er det ingen begrunnelse. Jeg er overrasket og dypt skuffet over vedtaket, og kan heller ikke se grunnlaget for det.

Flere advokater

Dahl vil nå vurdere vedtaket og behandlingen forut sammen med juridisk ekspertise. Flere advokater er inne i bildet.

- Nå blir det hardball. Nå flesker vi til, sier han til Dagbladet.no.

Dahl vurderer blant annet å gå til namsretten for å få en midlertidig forføyning av eksklusjonsvedtaket, og anker uansett saken til partiets landsstyre. Han utelukker ikke at han ser for seg en fortsatt framtid i Frp.

- Jeg har ikke vurdert andre partier. Det er fortsatt Frps skrevne program og ideologi som står mer nærmest.

Må vente

Edel Staff og Hans Høeg Henrichsen må foreløpig vente på dommen fra sentralstyret. Behandlingen av sakene deres er utsatt til januar.

Chim Kjølner, Kristian Næss og Tore Jan Øvsthun kan glede seg over at sentralstyret har lagt bort sakene deres. Det vil si at de tre kan fortsette arbeidet i partiet som normalt.

Den suspenderte Oslo-lederen Dag Danielsen har nå engasjert Bjørn Stordrange som sin advokat i den videre behandlingen av saken.

Danielsen har nå pressekonferanse om saken. Ifølge NTB vil han og de andre suspenderte gå til sak mot partiet. Dagbladet.no følger saken.