Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nå blir det høst

Hele landet får regn, men minst på Østlandet.

REGN: Det kraftige regnvær som var meldt over Sør Norge i dag førte til våte veier. Regnet bøtter ned mens det er mye lyn og torden. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix.
REGN: Det kraftige regnvær som var meldt over Sør Norge i dag førte til våte veier. Regnet bøtter ned mens det er mye lyn og torden. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix. Vis mer

Sorry, men Meterologisk Institutt kan opplyse at sommeren er over og at vi i løpet av neste uke beveger oss inn i høsten.

- Det er på tide å innse at vi har gått mot en ny årstid. Det blir høst, og det er ganske normalt når vi blar om til september i kalenderen, sier meteorolog Pernille Borander ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

REGN: Lavtrykkene ligger i kø utenfor norskekysten. Faksimile: Meteorologisk institutt.
REGN: Lavtrykkene ligger i kø utenfor norskekysten. Faksimile: Meteorologisk institutt. Vis mer

I grove trekk vil hele landet få en del nedbør den neste uka, og det vil være ganske mye vind langs kysten.

Etter noen fantastiske dager i begynnelsen av uka flere steder i landet med temperaturer opp mot 30 grader, opplevde flere steder flom, lyn og torden onsdag og torsdag morgen. Nå ser meteorologene ikke noe spor av sommerlige temperaturer den neste uka.

MYE NEDBØR: Trodde du værkaoset i Oslo var ille - se på dette. Reporter: Geir Jone Karlsen. Video: AP, NTB Scanpix, Twitter, Mads Andersen. Vis mer

Lavtrykk og nedbør

- Det starter i sør med lavtrykk som kommer inn over landet fra vest. Dette vil føre med seg en del nedbør fredag, og egentlig i store deler av helgen i Sør-Norge, sier Borander.

Hun forteller at lavtrykkene kommer på rekke og rad, men at det kan bli litt oppholdsvær innimellom.

Liten storm på Stadt

- På Vestlandet blir det en god del nedbør, og det vil også bli ganske mye vind. Det blir periodevis stiv kuling, og det vil toppe seg rundt Stadt hvor prognosen viser at det kan bli liten storm fredag kveld, sier Borander.

Fredag vil Vestlandet få 30 til 50 mm nedbør, og lørdag er det forventet 20 til 30 nye millimeter.

- Det er ganske mye nedbør, men Vestlendingene er vant til det, så det er ikke sikkert de opplever det som spesielt ille, sier hun.

I Longyearbyen blir det regn fredag kveld til lørdag morgen, men resten av helgen vil det bli oppholdsvær og 8-10 grader.

Lavtrykkene som kommer fra Vestlandet og Østlandet vil gradvis trekke seg nordover i løpet av helgen, og i begynnelsen av neste uke.

Spredt regn og regnbyger

- I Trøndelag vil de få noe regn i ytre strøk fredag og lørdag, men det ser litt bedre ut for slutten av helga. Langs kysten av Nordland og Troms vil det også bli en del spredt regn og regnbyger. Lavtrykkene fortsetter videre nordover mot Finnmark gjennom helgen, sier Pernille Borander.

- Vi får prøve å finne gleden i høst aktivitetene. Man får ta seg en skogstur i litt regnvær og heller glede seg over at det snart er fårikålsesong. Alle får litt nedbør, men det ser ut til at Østlandet får minst. De blir nok ukas værvinner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling