- Nå blir det høst

Hele landet får regn, men minst på Østlandet.

REGN: Det kraftige regnvær som var meldt over Sør Norge i dag førte til våte veier. Regnet bøtter ned mens det er mye lyn og torden. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix.
REGN: Det kraftige regnvær som var meldt over Sør Norge i dag førte til våte veier. Regnet bøtter ned mens det er mye lyn og torden. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sorry, men Meterologisk Institutt kan opplyse at sommeren er over og at vi i løpet av neste uke beveger oss inn i høsten.

- Det er på tide å innse at vi har gått mot en ny årstid. Det blir høst, og det er ganske normalt når vi blar om til september i kalenderen, sier meteorolog Pernille Borander ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

I grove trekk vil hele landet få en del nedbør den neste uka, og det vil være ganske mye vind langs kysten.

Etter noen fantastiske dager i begynnelsen av uka flere steder i landet med temperaturer opp mot 30 grader, opplevde flere steder flom, lyn og torden onsdag og torsdag morgen. Nå ser meteorologene ikke noe spor av sommerlige temperaturer den neste uka.

Lavtrykk og nedbør

- Det starter i sør med lavtrykk som kommer inn over landet fra vest. Dette vil føre med seg en del nedbør fredag, og egentlig i store deler av helgen i Sør-Norge, sier Borander.

Hun forteller at lavtrykkene kommer på rekke og rad, men at det kan bli litt oppholdsvær innimellom.

Liten storm på Stadt

- På Vestlandet blir det en god del nedbør, og det vil også bli ganske mye vind. Det blir periodevis stiv kuling, og det vil toppe seg rundt Stadt hvor prognosen viser at det kan bli liten storm fredag kveld, sier Borander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer