Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå blir det kaldt, vått og grått

Det meste av landet kan vente seg kaldt, grått og vått oktobervær i helgen. Værvinneren er Nordland.

REGN: Det er bare å finne fram paraplyen. Kaldt og vått vær er ventet i store deler av Norge i helgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
REGN: Det er bare å finne fram paraplyen. Kaldt og vått vær er ventet i store deler av Norge i helgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- De som har spart høstferien, bør egentlig dra til Bodø. Der er det størst sjanse for at været blir litt hyggeligere, sier vakthavende meteorolog Magnus Ovhed ved Meteorologisk institutt til NTB.

I helgen vil det meste av Norge bli dominert av lavtrykk. Blant annet vil to mindre lavtrykk passere over Sør-Norge i løpet av helgen.

- Vi får en kjølig værtype med mye fuktig og grått vær. Men det kan være noen lyspunkter innimellom, sier Ovhed.

Mye nedbør i sørvest

På Vest- og Sørlandet er det bare å plukke fram støvler og paraplyer. Der ventes det til dels mye nedbør i dagene framover og i helgen.

I Nordland og kanskje Troms er det derimot langt større sjanse for bra perioder, ifølge meteorologen.

I Finnmark vil nordlig vind trekke med seg regn og sludd og kanskje også litt snø.

Bare ett sted blir dominert av høytrykk, nemlig Svalbard.

- Her blir det kaldt og tørt, sier Ovhed.

Temperaturene vil ligge på mellom 5 og 10 grader i Sør-Norge, rundt 5 grader i Trøndelag og Nordland, og kanskje bare noen få plussgrader i Nord-Norge.

Snø

Flere steder er det allerede meldt om skiforhold, men i Sør-Norge er det fortsatt såpass mildt at det kun er på de høyeste fjellovergangene at det kan bli hvitt, ifølge meteorologen.

I Midt-Norge ventes snøgrensen å krype nedover til 700–800 meter. Men Finnmark kan med helgens sluddbyger få snø også nede i lavlandet.

Ellers i Nord-Norge er det ventet lite nedbør.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling