STRÅLENDE SOL: Det fine været på Østlandet fortsetter en stund til. Resten av landet er dessverre ikke like heldig. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
STRÅLENDE SOL: Det fine været på Østlandet fortsetter en stund til. Resten av landet er dessverre ikke like heldig. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Nå blir det knallvær

Iallfall i deler av landet. Nyt vårfølelsen så lenge den varer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sjekk prognosene for der du bor på Dagbladets værsider.

(Dagbladet): Vårfølelsen har kommet for å bli!

Iallfall for en liten stund.

Om du bor på Sør- og Østlandet.

- Ja, det blir mye greit vær her på Østlandet framover. Vi ligger i le for mye av nedbøren som kommer i vest og nord, og dette gjelder ut denne uka og i det meste av neste uke. Det kommer til å bli veldig tørt, sier statsmeteorolog Mariann Foss til Dagbladet.

Kollegene i Stormgeo er enige.

- Sør- og Østlandet ligger i le og får opphold og en del sol, mens våre to nordligste fylker kan få noen snøbyger her og der ved kysten. Fredag forbigående bedring i været opphold og en del sol flere steder, men i Trøndelag og Møre og Romsdal noen byger, skriver Stormgeo i en e-post.

- Fra mandag av kan man vente seg en ganske vekslende værtype. Vi får som sagt lavtrykk som går sørøst over Skandinavia, men nå ventes de å være av en «snillere» variant. Disse lavtrykkene vil gi mest nedbør i Nord-Norge og Midt-Norge, mens Sør- og Østlandet vil trolig ligge mest gunstig til og i le for en god del av nedbøren - altså opphold og en god porsjon sol, fortsetter meteorologen.
 
Men selv om sola skinner, er det fortsatt en stund til at vinterklærne kan passes bort.

- Temperaturmessig vil det generelt forholde seg uendret, med kalde netter og varmere dager - selv om det kan bli et hakk kaldere enn vi har sett så langt fortsetter hun.

Resten av landet er dessverre ikke like heldig.

- I Vest- og Midt-Norge blir det nedbør, mens Nord-Norge kan få det av og til. Dessuten vil de få en del vestavind, nordvestvind og nordavind, sier Foss, og legger til at Spitsbergen stikker av med de laveste temperaturene.

- De vil stort sett få rolige vindforhold og oppholdsvær, men det blir ganske kald. Temperaturen kommer til å ligge på mellom 15 og 20 minus, mens enkelte steder kan komme ned i hele 30 kuldergrader, sier hun.