Nå blir det mer og mer sommer

Det verste regnværet blåser forbi i dag. Så blir det gradvis mer og mer sol.

MER AV DETTE:  Utover neste uke blir det sakte, men sikkert mer og mer sommerlig. Her fra Hvalstrand tidligere denne uka. Foto: Thomas Rasmus Skaug
MER AV DETTE: Utover neste uke blir det sakte, men sikkert mer og mer sommerlig. Her fra Hvalstrand tidligere denne uka. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Selv de verste prognosene for været, ikke har slått helt til har det vært kraftig regnvær over store deler av Sør-Norge i dag og torden flere steder.

Heldigvis ser det ut som om regnet blåser forbi i dag og at det så blir gradvis bedre og bedre.

- Bygeværet i Sør-Norge vil være over i dag. I helga vil det fortsatt være ustabilt vær på Østlandet med regnbyger, men det vil også være perioder med sol, spesielt på lørdag, opplyser vakthavende meteorolog Håkon Mjelstad.

Temperaturene vil ligge i overkant av 20 grader.

- Kanskje vi klarer 20 grader hvis det ikke er byger, sier han.

For Vestlandet og Trøndelag blir helgeværet ganske likt som på Østlandet, men med noe mer regn. Nord-Norge har også ustabilt vær, men er den landsdelen som ser ut til å få lengst perioder med sol i helga.

Mer sol Utover i neste uke vil været bli stadig litt bedre dag for dag.

- Det vil fortsatt være muligheter for regnbyger, men det ser ut til at det vil være mindre av det, sier meteorologen.

I Sør-Norge skal temperaturene riktig nok litt ned i starten av uka, før de går oppover.

 - Utover uka skal vi passere 20 grader mange steder, og kanskje komme opp til rundt 22 grader. Fra torsdag ser det ut til å bli bra vær over alt. Da vil vi nok få et par dager i strekk uten byger, sier han.

- Det blir ikke stabilt høytrykk, men høyere trykk og litt mer stabile forhold og pent, sier han.

I nord er bildet ganske likt.

- Det er litt mer værutsatt der oppe, men trenden er den samme. Det blir en del byger, kanskje litt mer enn i sør, men også perioder med sol. Utover uka skal temperaturene opp til kanskje 15-18 grader, sier han.