Nå blir det mildere igjen

Men mange kan vente en helg med slaps og vind først.

MILDVÆR: Det blir ikke så mildt at du kan kaste jakka, men ifølge meteorologene vil mye snø smelte i løpet av den kommende uka.  Dette bildet er fra Bertesbukta i Kristiansand. 
Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
MILDVÆR: Det blir ikke så mildt at du kan kaste jakka, men ifølge meteorologene vil mye snø smelte i løpet av den kommende uka. Dette bildet er fra Bertesbukta i Kristiansand. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter såvidt å ha fått snøen tilbake på Østlandet, sier vakthavende meteorolog hos Meteorologisk Institutt, Arild Mentzoni, at det nå er stor fare for at den forsvinner igjen.

- Det blir mildere i løpet av helga, spesielt Østafjells. Noen steder vil det være en dagtemperatur på mellom åtte og tolv grader på søndag, sier Mentzoni til Dagbladet.

Opphold og sol I morgen vil det i samme området bli varierende skyforhold, bortsett fra i nordre del av Østlandet, der blir det opphold og sol.

To lavtrykk kommer inn over landet i morgen, og sørger for at mange ikke får deilig vårvær med det første.

- Disse to lavtrykkene gjør at det blir sørvest til nordvestlig kuling langs kysten, hele veien fra Sørlandet til Troms og Finnmark. Det blir skyet vær og en del nedbør, som er sludd og snø i nord og høyt, og regn i lavlandet, sier meteorolog Camilla Albertsen hos Storm Geo.

Lavtrykk Et nytt lavtrykk kommer fra Jan Mayen og sørger for at det blir omtrent det samme været langs kysten på søndag.

VÅRTEGN: Hestehover titter fram flere stedet i landet. 
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
VÅRTEGN: Hestehover titter fram flere stedet i landet. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

- Det blir kuling og perioder med nedbør, sier Albertsen.

I Sør-Norge vil vet bli varmere, opp til 12 grader noen steder, men på Sørlandet kan det bli nattefrost. I Midt-Norge blir det mellom to og seks grader, og i nord blir det mellom null og fem grader langs kysten, og ned til minus fem grader på de kaldeste stedene.

Det blir bare små temperaturendringer nord i landet, men det kan være lite snø langs kysten.

Smelting - Det er mye snø i fjellet, så der vil det ikke bli de store avsmeltingene, men på Østlandet kan avsmeltingen i fjellet begynne allerede på mandag, sier Mentzoni.

I neste uke kommer det et høytrykk, som nå ligger over Storbritannia, inn over Sør-Norge. Det vil ifølge Albertsen bli fint vær på Sør-, Vest- og Østlandet, det kan bli litt nedbør og skyer i vest, men fremdeles mildt.

PÅSKEDRØMMEN: Dette drømmer mange fjellglade nordmenn om nå når sola er tilbake. Bildet er fra Nes i Buskerud i 2008.
Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
PÅSKEDRØMMEN: Dette drømmer mange fjellglade nordmenn om nå når sola er tilbake. Bildet er fra Nes i Buskerud i 2008. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet Vis mer

- Men i Nord- og Midt-Norge blir det flere perioder med nedbør og kuling, sier Albertsen.

• Sjekk været i Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg eller hvor som helst på db.no/vaer

ANDRE PÅSKEDRØMMER: Med mildere vær og sol er også utepilssesongen i gang for mange nordmenn.

Foto: Nina Ruud/Dagbladet
ANDRE PÅSKEDRØMMER: Med mildere vær og sol er også utepilssesongen i gang for mange nordmenn. Foto: Nina Ruud/Dagbladet Vis mer