Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå blir det mildt og vått i hele landet

- Temperaturene vil fortsette å stige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det lille vi har av snø nå, er det siste vi ser av det på en stund. Det går mot mildvær, sier statsmeteorolog Aurora Stenmark.

På sør- og østlandet blir det nå regn og tåke. Siden det har vært kaldt i noen dagen, er det fortsatt frost i bakken og det kan bli glatt på veiene.

Varm luft fra sør - Temperaturen vil fortsette å stige, og fra nå man virkelig høyt til fjells for å finne minusgrader, sier Stenmark.

Hun forklarer at vi har hatt en høytrykksperiode, som nå overtas av lavtrykk.

- Det kommer luft fra sør, og det blitt mildt og fuktig.

Samme værtype ventes det på vestlandet. Temperaturene stiger i løpet av torsdag og vil holde seg oppe ut uka.

- Det blir kuling på kysten, og stiv kuling sør for Stadt. Nord for Stadt kan det blåse opp i sterk kuling, sier Haldig Berge, statsmeteorolog med ansvar for Vestlandet.

Fint og kaldt Hun legger til at det i Møre og Romsdal og Trøndelag også vil bli mildt og vått i dagene framover.

Finnmark ser ut til å være landets eneste fylke hvor temperaturen holder seg under null grader.

- Her vil det blir fint og kaldt, med oppholdsvær og litt snøbyger på Finnmarksvidda, sier statsmeteorolog med ansvar for Nord-Norge, Justina Wodziczko.

image: Nå blir det mildt og vått i hele landet

Både i Nordland og Troms vil gradene stige, og i byer som Bodø og Tromsø kan det bli opptil seks grader i helga.

Hvit jul Mildvær til tross, det håp for hvit jul enkelte steder.

- Det er lavtrykksdominert som er stikkordet fra 18. til 24. desember og mest sannsynlig vil temperaturen holde seg på normalen eller ligge høyere enn normalt, sier meteorolog Beate Tveita i StormGeo til Dagbladet.

Hun sier de jobber med tre prognoser: Enten kommer et lavtrykk inn fra sydvest med mild sørlig vind. Da snakker vi mildvær. Eller så blir et lavtrykk liggende over Skandinavia, noe som kan gjøre den hvite jula til et sjansespill.

- Vi kan få nordvestlige vinder i lavtrykket til tider, som kan gi noen snøbyger en dag og mildvær dagen etterpå. Hvis det plutselig treffer på julaften kan vi få en hvit jul, sier Tveita.

En tredje løsning er ifølge StormGeo at lavtrykkene ikke kommer inn over Norge, men blir liggende ute i havet i vest. Det vil gi perioder med nedbør og mildvær - igjen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media