Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nå blir det pris i kommunestyret for årets pøblerier

Noen har rasert milleniumstrærne ved Evenes rådhus.

ALVOR OG HUMOR: Evenes-ordfører Svein Erik Kristiansen synes ikke det var stas da de ansatte på rådhuset fant tusenårstrærne rasert. Foto: Unn Kristin Laberg
ALVOR OG HUMOR: Evenes-ordfører Svein Erik Kristiansen synes ikke det var stas da de ansatte på rådhuset fant tusenårstrærne rasert. Foto: Unn Kristin Laberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hva skal man si? Det er trist, sier en lettere oppgitt Evenes-ordfører Svein Erik Kristiansen til Dagbladet.

Da de ansatte på Evenes rådhus kom på jobb mandag morgen, fikk de seg nemlig litt av et syn. Trærne - som kommunen plantet i forbindelse med årstusenskiftet, og som ble kalt milleniumstrærne - var nemlig blitt fullstedig rasert.

I dag gikk kommunen ut på sine egne nettsider med en krass tekst rettet mot pøblene.

- Kunne vel gått i skogen - Jeg er rett og slett imponert, uttaler Kristiansen til kommunens nettsider.

Det er nemlig ikke villbusker pøblene har røsket med seg. Ifølge Kristiansen har de ansatte på rådhuset planta og pynta vekstene i noen.

- Det begynte å bli et staselig syn, men så er det tydeligvis noen som har brukt litt tid på å ødelegge dem. De har sikkert bare sett det som noen trær, men for oss som jobber der, er det litt mer, sier Kristiansen til Dagbladet.

Han synes det er trasig for de som har stelt med trærne.

- Men jeg vil ikke kalle det for hærverk. Det er mer utenksomhet, sier han.

- Kanskje det har vært kaldt lenge, og at de måtte bruke litt krefter på å få varme i kroppen? De burde kanskje lekt boksen går eller noe sånt som man gjorde i gamle dager. Det er nok noen som har hatt litt ungdommelig energi og kjeda seg, men det er nok av skog i kommunen, og de kunne heller reist dit, sier Kristiansen ironisk.

Pøbelpris i kommunestyret På ordfører Kristiansens egne Facebook-side har Evenes-innbyggere allerede spekulert i om det ikke er elgen som har hatt skylda i tre raseringa. Dette avkrefter Kristiansen på det sterkeste.

- Vi har tatt bilder av fotavtrykkene. I kommunestyretmøtet 5. februar blir det pris for årets pøblerier hvis vi finner noen verdige kandidater med matchende fotavtrykk, sier han.

FOTAVTRYKK: Det vil ikke bli ført noen etterforskning etter pøbleriet, men kommunen har likevel noen spor. Foto: Unn Kristin Laberg
FOTAVTRYKK: Det vil ikke bli ført noen etterforskning etter pøbleriet, men kommunen har likevel noen spor. Foto: Unn Kristin Laberg Vis mer

Han sier at det ikke blir noen heksejakt på den eller de skyldige med det første.

- Jeg har ikke sett at noen av de ansatte på rådhuset har vært ute og gått manngard ennå, men den som eventuelt er skyldig burde kanskje ikke dukke opp rundt kaffebordet på rådhuset de neste dagene, sier han.

Både han og rådmann i Evenes, Steinar Sørensen, tror kanskje noen må røske avkommet litt i øra de nærmeste dagene.

«Juryen har uten konkurranse kåret pøbleriet til årsbeste så langt, og ordfører vil dele ut pris i førstkommende kommunestyremøte som er 5. februar.

Ettersom vi ikke vet hvem som skal få prisen for årsbeste så langt, må vi nok be verdige kandidater om å melde seg. Skulle det mot formodning bli flere om beinet, vil vi avgøre ut fra fotspor. Kandidatene må derfor medbringe sko som er egnet til å dokumentere rett til prisen», skriver kommunen selv på sine hjemmesider.

- Vi tar det med en dose humor, og som en oppfordring til at det går an å tenke seg litt om, avslutter ordfører Kristiansen.

KNEKT: Dette liker verken innbyggerne i Evenes eller de ansatte på rådhuset. Foto: Unn Kristin Laberg
KNEKT: Dette liker verken innbyggerne i Evenes eller de ansatte på rådhuset. Foto: Unn Kristin Laberg Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!