Nå blir det røykeforbud på alle stasjoner og plattformer

Fra 1. september.

FORBUDT Å RØYKE:  Som en reaksjon på endringene i tobakkskadeloven i sommer, så vil Jernbaneverket nå forby røyking på alle stasjoner og plattformer i hele landet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORBUDT Å RØYKE: Som en reaksjon på endringene i tobakkskadeloven i sommer, så vil Jernbaneverket nå forby røyking på alle stasjoner og plattformer i hele landet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra 1. september blir det forbudt å røyke på togstasjoner og plattformer over hele landet.

- Fra 1. juli så ble det en endring i tobakkskadeloven som sier at i lokaler og transportmidler hvor allmennheten har adgang, så skal luften være røykfri. Det vil vi rette oss etter, sier Cecilie Pindsle i Jernbaneverket til Dagbladet.

Også e-sigaretter Forbudet vil også gjelde elektriske sigaretter.

Jernbaneverket varsler at de vil skilte med røyking forbudt på alle stasjoner og fjerne askebegre.

- Vi har fått støtte fra samtlige togselskaper for dette forbudet. Vi tenker at det er veldig mange reisende som blir glade for dette og tenker at det er deilig at det ikke røykes på plattformene, sier Pindsle.

Utendørs inngangspartier til helseinstitusjoner og offentlige virksomheter skal være røykfrie, etter den nye loven.

Tidligere: Skoler og barnehager Fra 1. juli i år ble også røyking forbudt i skoler- og barnehager. Det som et ledd i at det ikke er lov til å tilrettelegge for røyking på arbeidsplassen, med røykerom og røykeboks.

Det ble i vår vedtatt en innskjerping av tobakkskadeloven som betyr forbud mot røyking i arbeidstida både inne og ute. Tidligere var det bare forbud mot å røyke i barnehagens lokaler.

Den nye loven gjelder skoler og familiebarnehager, og all bruk av tobakk, også snus.