Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå blir det ruskevær i nord

Melder store nedbørsmengder, mildvær og kraftig vind.

UVÆR: Torsdag traff et skikkelig uvær Vestlandet. I Stavanger ble hele sentrum stengt. Nå kommer ruskeværet til nord. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet
UVÆR: Torsdag traff et skikkelig uvær Vestlandet. I Stavanger ble hele sentrum stengt. Nå kommer ruskeværet til nord. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige uke ble store deler av Sør-Norge rammet av et heftig uvær.

Nå kan også uværet komme i andre deler av landet.

Utover dagen i dag vil det blåse kuling opp mot stiv og sterk ved kysten. Etter hvert kan det også bli storm lenger nord i landet.

- Et lavtrykk på torsdag kan føre til storm i Trøndelag og Nordland. Aller lengst nord kan et kraftig lavtrykk onsdag i Barentshavet komme opp i storm på Finnmarkskysten, sier vakthavende metereolog ved Stormgeo, Beathe Tveita.

Ruskevær Allerede i morgen stiger temperaturen i Nordland betydelig. Det kommer lokalt store nedbørsmengder i form av regn. Dette været fortsetter utover onsdagen, og vil komme innover Troms og Finnmark etter hvert.

- Det vil bli skikkelig ruskevær. Vindfullt, masse nedbør og mildt, forteller hun.

De melder også om stiv og sterk kuling langs kysten i Trøndelag, Nordland og Troms fra tirsdag.

Meteorologisk institutt varsler også om mulig storm i Finnmark onsdag kveld og natt til torsdag. De melder også om store lokale nedbørsmengder i Nordland og betydelig stigende temperatur.

Mye vær På Vestlandet vil det også fortsatt være mye vind og vær utover uka.

- Det kan fortsatt blåse opp mot storm i vest. Det er en sørlig vind og mildt vær, sier Tveita.

Og nedbøret på Vestlandet vil også fortsette utover uka.

Snøen som har lagt seg i store deler av Oslo ser ut til å bli liggende resten av uka. Det viser i alle fall værprognosene til StormGeo.

- I Oslo vil temperaturene ligge fra rundt null grader, og opp til et par pluss, så snøen vil nok bli liggende, ja. I morgen blir det trolig litt mildere, og det kan komme noe nedbør, men ellers ser onsdag og torsdag fint ut Østafjells, sier vakthavende meteorolog ved Stormgeo, Beathe Tveita.

Hun advarer imidlertid om at veiene i hovedstaden tidvis kan bli glatte, fordi det kommer en varm vind inn i høyden.

- Når det ligger snø og er kaldt på bakken, kan denne midle lufta gjøre at det fryser til på veiene. Det er fare for at det blir glatt og skummelt mange steder, sier Tveita.

Desembervarme Og mild luft er nok stikkordet for store deler av resten av landet i dagene som kommer. I dag er det uvanlig mildt flere steder på Vestlandet, ifølge meteorologen. Noen steder ble det faktisk målt godt over 9 grader på morrakvisten i dag.

- Klokka 07.00 i dag ble det målt 9,3 grader i Haugesund og 9,4 grader ved Slåtterøy fyr. Det er temperaturer som er høyere enn normalt. Det er veldig mildt, særlig med tanke på den kulden som kom inn mot landet i helga, sier Tveita.

Denne milde trenden vil ifølge henne holde seg ut uka i de ytre strøkene av Hordaland og Rogaland.

Tørt vær til helga Det er imidlertid usikre værprognoser for den kommende uka, og Stormgeo varsler om et mulig kraftig lavtrykk inn mot Nordland torsdag og fredag.

- Det kan bety at det kommer kald luft i bakkant som gir lavere temperaturer og stiger inn mot helga igjen.

SNØEN HAR LAGT SEG: Snøen som har lagt seg på Østlandet seg ut til å bli værende. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SNØEN HAR LAGT SEG: Snøen som har lagt seg på Østlandet seg ut til å bli værende. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

For helga er de foreløpig prognosene tørt vær i store deler av landet.

- På fredag får vi en forbigående høytrykksrygg som gir stort sett tørt vær i hele landet, men noen snøbyger i nord, forteller Tveita.

VARMEST: Ved Slåtterøy fyr i Bømlo ble det i dag tidlig målt 9,4 grader. Foto: Torleif Meling
VARMEST: Ved Slåtterøy fyr i Bømlo ble det i dag tidlig målt 9,4 grader. Foto: Torleif Meling Vis mer