Nå blir det skikkelig ruskevær

Ikke legg bort vinterklærne ennå. Nordland har liten storm i vente og flere steder blir det snø.

LITEN STORM: Nordland må forberede seg på kraftig vind opp mot liten storm. Dette bildet er fra uvær i Bodø i midten av februar i år. Foto: Bjørn Godal / NTB scanpix
LITEN STORM: Nordland må forberede seg på kraftig vind opp mot liten storm. Dette bildet er fra uvær i Bodø i midten av februar i år. Foto: Bjørn Godal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens Vestlandet og Østlandet gleder seg over at våren er rett rundt hjørnet, må folk i Nord-Norge belage seg på kraftig vind og snø i dagene som kommer.

«Fra i kveld og utover onsdag blir det kraftig vind både i Trøndelag og Nordland. Særlig tidlig onsdag ser det ut til å bli skikkelig ruskevær» skriver meteorologisk institutt på Twitter.

I natt er det ventet at det blåser opp til sterk kuling som gjennom onsdag morgen kan komme opp i liten storm i Nordland.

Vinter-vinterferie

- Temperaturene vil ligge på minussiden de fleste stedene, bortsett fra kyststrøkene i Nordland. Det blir en god del vind i natt og i morgen tidlig, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt.

Granerød legger til at stormen ikke blir dramatisk og at det ikke er sendt ut noe farevarsel i forbindelse med den.

- De er godt vant med vind der oppe, sier han.

Det kjølige været i Nord-Norge vil fortsette inn i neste uke, når både Nordland og Troms har vinterferie.

- Det blir kjølig vær med snø og stort sett skyer. Skikkelig vinter-vinterferie, sier meteorologen.

VIND: Stormen i nord har påvirket flytrafikken flere andre steder nordpå, og Widerøe har kansellert flere avganger på grunn av den kraftige vinden. Video: Privat Vis mer

Kommer snø

Også Trøndelag og Møre og Romsdal må forberede seg på snøbyger.

- Midt-Norge kan også forvente seg vind og skyet vær, samt perioder med nedbør. Det kan komme sluddbyger helt ned i fjæresteinene, sier Granerød.

Det ser imidlertid ut til at Midt-Norge kan glede seg over en fin helg. Ifølge meteorologen vil været ta seg opp fra helga og det blir oppholdsvær.

Samtidig må folk i Sør-Norge forberede seg på skyer og nedbør.

- I fjellet kommer snøen som snø, mens det i lavlandet vil komme en del regn, sier meteorologen.

Vårvær

Folk på Østlandet kan glede seg over fint vær fram til fredag. Gjennom helga vil temperaturene krype noe nedover, ifølge meteorologen.

- Men det blir forholdsvis fint vårvær da også, sier Granerød.

Også Vestlandet har noen fine værdager i vente, og det skal ifølge metorologen toppe seg på torsdag og fredag.

- De vil få litt mer skyet vær i perioder, men også her blir det fint. Det fineste været kommer mot slutten av uka, sier han.

Tidligere i dag satte Bergen februarrekord med 13,5 grader. Den gamle rekorden var på 13,2 grader, og ble satt 23. februar 2006.

Ny varmerekord fikk også Storbritannia. Mandag var første gang det ble målt over 20 grader i en vintermåned. Rekorden ble satt i Trawsgoed, med 20,6 grader.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer