- Nå blir det sofa og storbyferie

De ansatte i NetCom får dele en bonus på 40 millioner kroner. Og pengene, de skal brukes på alt fra storbyferie til ny sofa. - Dette er som å vinne i lotto, sier de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Endelig har jeg råd til kjøpe ny sofa. Den jeg har, er minst like gammel som meg selv, sier Terje Larsen (28), markedsanalytiker i NetCom GSM AS.

Stor pott

For tre uker siden ble det klart at de ansatte i NetCom til sammen skal dele en bonuspott på 40 millioner kroner, det vil si 40000 kroner i gjennomsnitt til hver av de 500 ansatte. NetCom GSM AS hadde i 1999 et rekordgodt resultat på 331 millioner kroner før skatt. Det er en tredobling fra året før. Bonusen tilsvarer ca. en og en halv ordinær månedslønn til alle ansatte.

- Dette er penger du overhodet ikke regner med. Selv har jeg bestemt meg for å ta med mannen min på storbyferie til Amsterdam til helga. Jeg betaler reisen, mens han holder kredittkortene, ler markedskoordinator Elin Sørlie (45).

Også kontorassisten Fredrik Pettersson (21) har unnet seg litt luksus. Det første han gjorde, var å kjøpe seg ny minidisk. Deretter inviterte han mamma og pappa fra Sverige på helgetur til Oslo. Resten av tusen-lappene har han satt av til å nedbetale studielån.

Gruppeleder Nina Petteren (29) har satt av pengene til pusse opp gjesterommet. Hun tror de fleste velger å unne seg noe ekstra når pengene først kommer.

Informasjonsdirektør Per Bjørkum i NetCom sier bonusordningen er en del av strategien for å beholde folk i selskapet.

- Vi prøver hele tida å være innovative, og tilby viktige ting som gjør at NetCom blir et godt sted å være, sier Bjørkum.

Konkrete mål

Bonusene er knyttet opp mot konkrete mål for de ulike avdelingene i selskapet.

- Det er for å bidra til at vi alle fokuserer på de rette tingene, sier Bjørkum. Som kan fortelle at fra og med i år vil det bli utbetalt bonus to ganger i året. Maksimum en månedslønn hver gang.