Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Værmelding:

Nå blir det sommerlige temperaturer: - Nyt det

Vakthavende meteorolog Ida Fossli kommer med gladnyheter.

KNALLVÆR: Meteorologisk institutt melder knallvær onsdag. Helgen ser også ut til å bli bra. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KNALLVÆR: Meteorologisk institutt melder knallvær onsdag. Helgen ser også ut til å bli bra. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag kunne overraskede gjester bevitne snødekket landskap utenfor vinduet på Sognefjellshytta, mens reisende ble bedt om å sjekke værmeldingen før de bega seg ut på biltur over fjellene.

Statsmeteorologen kunne skimte en bedring i løpet av uka, men forbeholdt jubelværet bare til bodøværingene.

Nå har imidlertid resten av landet også grunn til å feire.

- Vi får en høytrykksbølge som drar med seg sommerlig luftmasse over hele landet, sier vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt, Ida Fossli.

Mulig knallsol

Det er en kjent sak at været er varierende i Norge når høsten begynner å nærme seg. Men kan det virkelig stemme at vi nå får en smak av sommer igjen?

- Vi vil nok se temperaturer på rundt 20 grader, opplyser Fossli.

- Hva med sola, vil den titte fram?

- Det spørs om vi får knallsol i morgen. Det ser nemlig ut til å bli skyfritt over hele landet.

LANGTIDSVARSEL: Det ser ut til å bli finvær i store deler av landet til helga. Grafikk: Kjell Erik Berg / Ola Strømman
LANGTIDSVARSEL: Det ser ut til å bli finvær i store deler av landet til helga. Grafikk: Kjell Erik Berg / Ola Strømman Vis mer

Dyster torsdag

Søndag ble det meldt at spesielt to dager denne uka ville bli gråere enn de andre: mandag og torsdag. Fossli opplyser om at det fortsatt ser ut til at torsdagen blir av det dystre slaget.

- Ingen slipper dette regnet. Vestlandet er først ut, men nedbøren brer seg rask østover, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Fossli forklarer at det kommer inn et lavtrykk fra vest onsdag kveld, og at temperaturene synker i vestlige områder av landet. Til tross for nedbøren, vil imidlertid Finnmark og østlandsområdet beholde de høye temperaturene.

Lovende helgevær

Men ikke fortvil - allerede fredag ser det ut til at du kan henge fra deg regnfrakken igjen.

- Foreløpig ser det ikke så verst ut. Det ser ut til å bli fint helgevær i stort sett hele landet, men prognosene er litt usikre, sier Fossli.

August går mot slutten, og høsten nærmer seg med stormskritt. Vi kan se sommerlige temperaturer i september også - ifølge Fossli - men vi kan også oppleve temperaturer ned i ti grader.

- Bør man nyte været mens man kan?

- Generelt sett bør man alltid nyte det når man har sommerlige temperaturer og fint vær, avslutter Fossli.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!